9м Доручек: 5 темни сливи, 1 мала крушкаи спелта Ужинка: нестле пудингче за бебе Ручек: телешко месо, компир, домат, боранија Вечера ноќна инстант млечна каша Хипп со бисквита
Со паузи. Да пишеме нешто пак 11++ Д:кајсија, праска и просо У1: шмукалче Р: хип морска риба со домати, морков, праз и тестенини У2: павлака В: Лино јаболко, бисквити и камилица
8, Вчера: Д: Пченичен гриз со крушки Р: Телешко (прв пат) со ориз, морков, грашок, домат и кромид В: Палента со павлака Ужинки: доење Денес: Д: Овесни снегулки со банана и какао Р: Батат, брокула, тиквица, жолчка и лукче В: во најава Multi grain од хип со јаболче и цимет Ужинки: доење
Да шкртнам за последен пат, пораснавме, па се селиме во другата група. Д: чоколино Измеѓу: краставичка и 1 бисквита Р: ослич, грашок, ориз, кромид и лук а за мезе патлиџан (така ја лажам со патлиџан, сама си зема залчиња а јас измеѓу пикам лажичка каша) Измеѓу: малку кајсија, слива и смоква...гмечеше, гризеше, лижеше В:палента со кисело млеко Пред млекцето малку лубеница. . Од се по малку, бучкуруш. Да не сум ве слушнала да се жалите дека моја беба не јаде
7+++ Д: Авокадо, јаболко и (кокосово масло-за прв пат), се потепа за јадење од што му беше убава Р: Компир, морков, карфиол, блитва едно ливче
Да на 9 мес. Доручек му е мн рано околу 08 и пол, ужинка кај 11 и пол, ручек 14 и пол и вечера околу 18ч. Доење кај 22ч и утрото најчесто е околу 05 ч. Денски не сака никако да цица па цел ден е само со оброци тврда храна и вода околу 50-60 мл. Во однос на спиење бебуш нема проблем со јадењето, тој и најчесто после оброкот заспива. Трите оброци му се по околу 170-190 гр и ужинката 90-100 гр
Kako gi spremate ovie kashi, na upatstvoto pisuva za so prasok ili majcino mleko, e sega nie sme na doneje tuka pisuva 130 ml majcino mleko, no tolku nema deka stanuva i noce cica, pa sabajle nemam tolku mleko? Na koj nacin mozam da i spremam i dokolku e so majcino kako?
Dali voda i kolku ce ima majcino mleko tolku, da ja zagream prvo vodata pa posle mlekoto da go dodavam? Da ne necine majcinoto mleko da se mesa so toplata voda ili nema vrska?
Ќе се замешам во муабетот Овие каши се со млеко во составот и се припремаат со вода. Јас ги давам исклучиво навечер, не сум дала наутро од нив.
Имаш различни вакви прашкови на Хипп, на Холе. Не мора од сите да купиш, пробај прво со еден вкус дали ќе ти ги сака, пр multi grain на Хипп (моето ич не го сака). Јас секогаш ги спремам со вода, и ставам отприлика, не мерам. Едит: 1. За бебе од 5 и пол мес сметам дека е многу 130мл млеко/вода плус прашокот. 2. Житарка не се дава сама по себе, мешај ја со нешто што ти е веќе воведено. Треба да е повеќе на овошје, а помалку на житарка. А и твоето некако многу ми е мало, имаш уште многу што да му воведеш додека стигнеш до тука.
11++ Д:хељда,праска и малини У:сутлијаш и банана Р:телешко месо,батат,пиперка,морков и кромид В:палента,блитва и кисело млеко
Одвај те дочитав Вака и волку јаде мм Моето денес Д : авокадо + банана + манго + кокосово ( Дојран бевме па малку тропско јадење му дадов ) Р: посна една на Холе ( компир морков праз пашканат спанаќ). Се тресеше за побрзо да ја слапа
~> Шарена киноа со јаболко и праска + цц ~> Карфиол, грашак, тиква и батат + мм ~> Јаболко со цвекло и палента