11+ Д: мултигреин со круша, сливи и цимет У: грчки јогурт со малини и вишни Р: грвче со патлиџан салата У2: бисквити В: палента со јогурт и жолчка
Исто ко за нас. Варам гравче, кромид, пиперка и морков. Само зачини не ставам и на крај малку со вилушка пасирам.
Majki, od koga pocnavte da pasirate so viluska, sega veke ima 8 meseci i samo banana i davam pasirana so viluska se ostanato so blender i pasiram, no sakam da ja naucam da mi ja ghvaka hranata, sovet molam
Од кога почнав да давам вкусови. Не блендирав, освен месо неколку пати, кое го мешав со пасиран зеленчук.
8+ Д: Овесни снегулки со крушка Р: Компир, брокула, домат, пиперка и кромид В: Сутлијаш во најава Ужинки: доење
9++ Доење Д: кускус, нектарина и пола банана. Ужинка Доење ( хуреј по 3 недели цицна денски 5 мин) Р: пилешко месо ( домашно), компир, третина тиквица и пола домат. Еден сат по ручекот испи 100 мл вода исмешана со 25 мл сокче од Хипп В: планирам Хипп млечна нокна каша со бисквити. Доење пред заспивање
Повели мама. Јас со молзено правев. Да знаеш како го изеде во еден здив. Инаку апликацијата бебе готвач можеш да си ја спуштиш на play store, многу интересни рецепти има.
Majka kako go pravis sutlijasot? Voda i oriz bez sheker bez nisto ili mleko nekakvo i oriz? Jas za nas varam oriz mleko tetarpak i mnoogi sheker ama za bebe neznam kako bi bilo Ahhhh sorry sega prodolziv nadolu da chitam i vidov i recept i se imalo, zanemari me te molam. Ke napravam i jas denovive. Pozz
Од вчера Д: овесни снегулки + малини + банана Р: батат + телешко + пашканат + лук + МР. Денес ќе се прави Д: амарант + манго + нектарина + авокадо Р : ориз холе + тиквица + кромид + пашканат + печена пиперка + МР. На одмор сме Апетит на најјако вклучен
11++ Вчера: Д: гриз со јаболко и цимет У: грчки јогурт Р: телешко, црвена леќа, морков, кромид У: банана В: бисквити со млеко Денес: Д: овес, јогурт, банана У: јаболко Р: компир, морков, цвекло У: бисквити В: плента, жолчка, кис млеко
Д: нектарина, банана и спелта снегулки Р: планирам киноа, тиквица, спањак и жолчка ( незнам дали е ок два пати денот да давам житарка ама сакав да сменам од компир и ориз во ручекот) В: сутлијач бебешки по рецептот @Bubamaricka што ми го прати ( планирам со обичен ориз не со мелен и со мајчино млеко, незнам дали е ок потаму со неколку лајчиња кравско да го правам?)
Ај просветлете ме тие што блендирате каши. Овошните каши со житарици ги мешам ама многу ми се течни, заради многу зрелото овошје претпоставувам. Како да регулирам погусти да бидат, не сакам многу житарки да додавам. Чаре. Нејке се уште парчиња ги плука. Со зеленчуковите немам проблем.
Испасирај, исцеди од сокот што ќе ти го пушти овошјето па додај житарка и блендирај. Или стави одозгора цели овесни снегулки за да впијат вишок течност. На овие две опции ми текнува