Mislam deka i taka treba da se pocne, ova go imam procitano kaj ‘mala beba veliki gurman’, se pocnuva so 3.2 pa posle se odi na pogolema maslenost. Znaci prvo kiselo mleko, jogurt, kefir, urda pa posle grcki jogurt, pavlaka, itn.
Ние ранобудни сме па спремам доручек Д: киноа + авокадо + нектарина + кајсија Р: батат + јаболко + блитва ( во план ). Ако излегуваме , готова каша ќе биде
Утре сме полни 12 Да се одјавиме од темава денес Д: праска, слива и палента У: шмукалче Р: мисиркино, батат, морков, кромид, брокула, тиквица, карфиол и мм У: павлака во план В: Лино со јаболко, бисквити и камилица
Немам дадено вака до сега . Ама читам низ темава стари мислења од @dunika и сакам да применувам нејзини рецепти. Она баш знае да балансира што со што иде, иако мене малку ми е чуден оброков, али ќе пробам. Не сумљам во бепка моја, си лапка он шо и да му дадам
Majki nekoj sovet kako da mi orijade zelencukovi kasicki 6.meseci sme zelencukovi ic.nesaka so bosni I taka I taka edna las cka ke ja jade na dva pati ovosna ama zelencukova place I nesaka I mora mleko da I dadam inaku ad I davam know jade kasicka vo den pie 700-800 ml koga kako ako nejade ideme dnevno I do kaj 900.
7+ Д: семолина + капини + вишни + печено јаболче Р: месо од петле + компирче + целер + печена пиперка + кромид. Јас не знам овоа мое дете ќе најде ли маана на нешто. Чудно ми е што све јаде. И тоа дур не изгребиме све од чинивчето да виде оти ништо нема Не се смирува. Пупу
Направив неделно мени и планирам вака да терам од денес, па ќе видиме како ќе оди Д: овесни снегулки + јаболка + вишни Р : месо од петле + тиква + ориз холе + печена пиперка + целер. Д: гриз + банана + капини Р: телешко + компир + кромид и лук + пашканат + МР. Д: киноа шарена + круша + авокадо + цреши. Р : палента + жолчка + к млеко Д: амарант + банана + манго + кокосово Р : месо од петле + батат + брокула + карфиол + МР. Д: просо + авокадо + нектарина + кајсија Р : телешко + компир + морков + целер + МР. Д: 5 Вида житарки со слива на Хипп + тиква + јаболко + цц. Р: блитва + ориз холе + жолчка + к млеко Д: Семолина + банана + малини + боровинки Р: тиквица + тиква + карфиол + брокула + пашканат ( ако е ретко ќе згуснам со палента)
Глутен пред една недела воведов.мош и десетина дена да има, преку Хипп 5 Вида житарки ( Жолчка неќни прв пат дадов осминка На 7м и некој ден
8++ Д: Палента со кисело млеко У: прв пат ужинка банана со урма и какао Р: Мисиркино со компир, морков, брокула и кромид В: Ручекот што не го изеде И цицање нормално без тоа не бива
После вирус и нејадење се враќаме со фул форс на храна 11+++ Преддоручек: банана Доручек: гриз со малини и боровница Ужинка: грчки јогурт Ручек: батат, брокула, боранија Салата: грчка Мезе: крекери Вечера: лепче, кашкавал, јогурт
Дневно мени за денес од мама хехе деновиве со бабите се хранеа ама викенд со мама е бебуш 9+++ Д: просо, 2 праски и мн малку јаболко Р: пилешко месо, батат, домат, морков В: Чоколино Ужинка или доење или пола банана со јогуртче