Мама филети мисиркини од Тинекс купувам домашно не најдов. Има и копанчиња ама тие не ги давам само филети. Ги купувам дента кога ќе ги донесат и ги сечкам за по еден оброк и мрзнам.
11+++ Д: овес со јогурт малини и јагоди У: лубеница Р: мисиркино, ориз, тиквичка Салата: патлиџан В: просо со кис млеко
8++ вчера: Д: Круша слива амарант Р: Батат тиквичка кромид морков В: Јаболко и просо денес: Д: Банана авокадо овес какао Р: Карфиол телешко компир пашканат ( ништо од пашканатот ич не му се допадна ручекот и завршивме со јаболче ) В: Батат тиквичка кромид морков ( остатокот од вчерашниот ручек )
8+++ Д: Хељда со банана и какао У: Доручекот не дојаден не сакаше па доење на крај Р: Батат, грашок, домат, пиперка и кромид В: Праски со бисквити
10+++ Вчера, П: авокадо, јајце и парче леб Р: наут, домати, морков, пиперка и малце ориз Ужинка: лубеница В: мафини со боровинки Денеска: П: Оризови галери со путер од кикирики + малини За ручек и вечера готова кашичка планирам, нема да сме дома
11+++ Д: мултигреин со јаболко, цимет и путер од кикирики У: грчки јогурт Р: телешко, брокула, батат Салата: шопска В: палента со урда и кис млеко
8+++ Д: Гриз со банана, јаболко и цимет Р: Мисиркино со компир, морков и кромид В: Остатокот од доручекот со плус бисквити @kelly.r бисквити од холе без јајца и млеко ама со глутен
8+++ Д: Multi grain од хип и пепун (диња) У: Шмукалче Р: Полнета пиперка со ориз, грашок, пченка и кромид и маслиново масло У: Доење В: Банана, праска и кајсија
Ајде и ние да се пуштиме во темата со еден оброк на официјално 6м : Д: инстант ориз на Hipp, печена круша и блитва со неколку капки маслиново масло
Варам 100мл вода и во блендер ставам дињата 2 лажици од прашокот и водата зовриена и блендам се. Да ти кажам не беше воодушевен ама изеде со паузи. Едит: денес му направив со овесни снегулки и јаболко и диња изеде се.
Деновиве некако пореметен апетит има бебе, слабо ми јаде Д: Овес со кајсија и к.млеко Р: Спанаќ, јогурт 1лаж, ориз со 1/8 жолчка за прв пат В: Компир, морков, тиквичка Доручекот и вечерата пола и повеќе ми остави, само ручекот одвај го касна цел оброк...
8+++ Д: Овесни снегулки со јаболко, диња и цимет У: Доручекот што не го дојаде овој пат маф направи Р: Жолчка, пола белка, пиперка, домат, тиквица и кромид и маслиново У: Доење В: Кајсија, праска и бисквити
Даваш и белка мама? Педијатар ов наш ми рече белка пред годинка не, сеа сум на мисла да воведам Жолчка 7.5м е
Давам мама сега воведувам ама ми одобри педијатар. Кога прашав дали да воведам ми рече може кога ќе наполни 8 месеци почнав на 8++ исто како жолчка варена по малку оа наголемувам. А не ми даде амин за јатки сакав и јатки да воведам.