Може ли слика кој несолен путер го земаш? Вчера зјапав у дуќан , ништо не можев да прочитам. Ситни ситни тие буквите Ако не ви е тешко дајте некоја слика каков да земам
Со колкави букви си пише дека е без сол ! Кој ме знае што и каде сум гледала Фала ви , ќе барам после да купам
Не се толку крупни буквите колку што голема испадна сликата, ќе видиш у продавница со сласт да си јаде Славен
Во два поголеми маркети кај нас што се, не најдов. Да видам Кам и Кит го, белким у цела ГевгИлија ќе го најдам несолениот путер
Mama da prasam deka gedam na ista vozrast ni se bebinjata, bez nikakvi navredi ili slicno. Na 6m smee puter? Razlicni tabeli ima za dohrana pa zatoa. Primer mene pedijatarot mi kaza mlecni produkti posle 7mi mesec.
Таман работа да се навредам, секоја мајка за себе нели. Не следам табели искрено, путер ставам кај што би ставила млеко. Два пати имам ставено само додуша, во пирето од компир вчера и сабајле во палента, нема реакција малото, супер си е. Во другите каши ставам маслиново, за подобра дигестија. Досега сѐ на се му имам дадено од овошје јаболко, круша, праска, нектарина, кајсија, вишна, диња, лубеница, слива модра и џанка, а од зеленчук компир, морков, брокула, цвекло, тиквица, инстант ориз на Hipp, палента и просо, маслиново масло и ете несолен путер. Во ниедна каша не му ставам млеко за да ги вкуси зеленчуците и овошјата какви што се. За ова имам амин од педијатарот, ми рече од 5м може секакви каши, а од 6м и месни кашички, ама ако ме читаше у другата тема ќе го мавнам Искрено, следи си инстинкт и нормално разум, нема запршка да му ставам сигурно сега. Мада ако се праша мајка ми, она и грав ќе му даде пошто мене на 7м грав ме ранела
Ohoo ti super si vovela do sega, jas pa epten ko slep za stap sum se fatila. Fala majka na spodelenoto iskustvo, me ohrabri malku
8+++ Д: Киноа со јаболка, круша, цејлонски цимет, кокосово масло Р: Телешко со ориз и морков В: Палента со кисело млеко, и неколку лажици чисто кисело млеко
10м (корона мени) Д: овесни со банана, диња и 2 урми Р: шпагети болоњезе (готова на хип) В: палента со кисело млеко
11++ постковид, уште е на лесна храна Д: варено јајце, лепче и домат 9ч У: Лино со гриз 1ч Р: / не сакаше да јаде па излезе ручек и ужина 2 во 1 У: кисело млеко, краставица и надробено лепче, 18ч В: Ванилино и шумско овошје 20ч
Жени мене не ми иде со јадењево каши му правам ајде и купив каши купечки никако не ми оди со јадењето на ексклузивно доење сме а почнам да му давам бара да спие го оставам да изгладне не му давам да цица ништо не ми испева бутаме лажици ми плука ми брмчи ајде пробав и со песни да гледа ајде збори му ајде авиончиња крупна храна да пипка џабе ке проба 3лажици др све е плукање хелп 6м сме. А му дадам праска да шмука сака исто и лубеница смукаше неможам само тие две да му ги давам.
Пошто успешно истеравме со неделното мени ( уз пат воведов и две намирници ) пак ќе си терам така. 7++ Д: овесни снегулки + нектарина + јаболка печена + слива Р: палента + моцарела + грчки јогурт + жолчка 1/4 Д: спелта снегулки + круша печена + банана + вишна Р: петле + тиква + тиквица + брокула + пашканат и кромид Д: киноа бела + авокадо + манго + кокосово Р: телешко мелено + ориз + домат црвен сварен како сос + печен црн патлиџан и печена пиперка (ала рижото болоњезе ) Д: просо + кајсија + цреши + капини Р: петле + батат + целер + печена пиперка + црвен патлиџан ( сос) Д: амарант + банана + боровница + малина Р: спанаќ + ориз + жолчка 1/4 + кисело млеко Д: семолина + авокадо + слива + јаболко Р : телешко + компир + брокула + лук + морков Д: гриз + капини + банана + круша Р: тиква + тиквица + карфиол + целер + црн патлиџан. Грашок и боранија никако да воведам Ќе имаме наша боранија за 2 недели па ќе дадам. Само грашок немаме, друго се што давам е од на дедо бавчата. Нека си поживее бар уште 7 год , таман 100ка да му славиме
Nie na 6 ipol-7 meseci probavme pola jajce i od belkata i od zolckata...koga ja prasav pedijatarkata za nacinot na koj davame vo Makedonija po 1/8 pa prvo zolcka pa posle belka mi rece takvo nesto ovde nema hahahah..
8++++ Од вчера: Д: Мулти греин со јаболко У: Шмукалче Р: Мисиркино со компир, морков, кромид и домат У: Доење В: Банана, диња и бисквити Денес: Д: Палента со кисело млеко У: Праска Во план Р: Батат, боранија, тиквица, домат и лукче У: Доење В: Овесни снегулки со банана
Мама го лупам, без лушпа го сечам на половина ако е на помали парчиња може да се распадне,и го ставам заедно со сите намирмици да се вари. Не сум дала свеж сеуште.