Да кажам и јас како го ставам во каша . Го рендам без лушпа на ситно и го ставам на тивко да прокрчка. И после го додавам во веќе направениот ручек
9+++ Д: кускус, банана и праска У: бисквитки Р: компир, домат, тиквица и зајачко мевце В: нокна Хипп гриз со млеко
7++ Д. Просо, цвекло, јаболка и праска - се слапа и уште ми бараше, прв пат, ме прерадува Р. Телешко, праз, тиквичка и батат
9+++ Д: јаболко, круша и просо Р: риба ослич, ориз, морков, тиквица и маслиново У: банана и праска В: чоколино
10+ Д: мултигреин на хип, диња, малини и к. млеко Р: ориз, пилешко, печен зеленчук (кромид, патлиџан, модар патлиџан и брокула) и мм В: бисквити со банана и ад
11++++ Д: овесни, чиа, ленено, јогурт, боровинки јагоди У: крекери и шмукалче Р: компир, цвекло, брокула, маааалце пилешки стек Салата: патлиџан и краставица В: лепче со јогурт( не знам што е со ќерка ми ама душа си дава за суво лепче ) Се одјавуваме од темава, утре славиме роденден . Ви посакувам на сите да имате лапачи како ќерка ми. Гушки
Да, на полни 6 и некој ден. Живеам во странство и овде сите педијатри препорачуваат риба да се дава на почеток, почнав со лосос прво, сега воведов и бакалар. Бебо лапа со сласт