Можеш ли со слика да споделиш какви овесни снегулки и од каде купени? И колку какао ставаш? Баш тешко ми оди ова со кашиве и бебе не е љубител па ќе почнам да применувам од твоиве рецепти ептен ги бендисувам
Jas od 7 meseci po preporaka od pedijatar, pocnavme so bela morska riba po 20gr, sega od 8-9mesec davam losos eden den a eden den bela morska, po 35gr stavam, mislam okolu 50gr e parceto ama koga ke se svari doaga da e 35gr, taman 20% od kasata mi e riba taka mi kaza pedijatarkata.
Овие ги земам најчесто, а ако не ги најдам овие земам било какви. Последно некои германски земав, ама ич не се сеќавам како се викаа. Вака ја подготвувам кашата што си ја бендисала: 2 супени лажици овес ставам во мало ѓезве и додавам вода да ги покрие и малку плус и го ставам ѓезвето да врие. Во меѓувреме додавам какао со дрвено лажиче ептен малку, на врв на лажичето, колку да обои и мешам со дрвеното лажиче од тој момент натака (за железото во какаото). Цело време ја мешам кашата додека не ја апсорбира овесот целата вода, можеш откако ќе зоврие да ја намалиш температурата и да продолжиш да вариш со мешање уште неколку минути. Максимум 5 минути варам. Во посебен сад сечкам пола мала банана и пасирам со вилушка на поситно, па ја соединувам бананата со овесот и тоа е тоа Во последно време почнав да му капнувам и по 2 - 3 капки кокосово масло, преубав вкус дава а и заситува. @Butterfly08 еве го рецептот најчесто што го правам, тука може да побараш мои постови и ќе видиш како сум го комбинирала и во други кашички. На здравје нека ви е
Баба е тука па деновиве сме без неделно мени Од вчера Д: киноа + авокадо + капини + цреши. Р: зајачко + батат + целер + печена пиперка и модар Денес Д: овесни снегулки + банана + смоква Р: ориз + спанаќ + жолчка + моцарела и малку грчки јогурт
Воведовме телешко и мисиркино а утре треба да ни донесат и домашно петле Прашањето е колку пати неделно може да дадам месо на бебе од 6+++? Млечни и жолчка ќе почнеме после две недели
Nas pedijatarkata ni rece 5 dena meso, 1 den riba i 1 den pola jajce zolchka belka.. ova na 6m kazuvam, sega na 9m mi rekoa moze 2 pati nedelno riba, sekoj den davam meso, riba, jajce bilo shto od ovie ama nema den da e bez edno od ovie 3 vo konbinacija so zelencuk. Ne ziveeme vo MK ovde e malku porazlicno, sepak prasajte si pedijatar spored vozrasta i kilazata kako napreduva ke si odredi
Бевме на педијатар пред 2 дена и ни рече 4 пати неделно да се дава месо или жолчка од јајце( откако ке ја воведеме) само ние сме 8 месеци, не знам истото дали важи и за 6 месеци
Д: просо + кајсија + смоква + Р : леќа со телешко (ќе ја варам со кромидче, лукче, пиперка и малку изрендано компирче). Прв пат мама и бебе ќе јадат ист ручек И ајде пишувајте почесто мени. Немам идеи веќе
D: Praska, kajsii x2, Nestle biskvitki meleni, 30ml mleko ad, cimetce U: Nestle yogolino vanilla R: Losos 40gr, morkov, pola batat, 2 mladi kromitcinja, grasok U: Smokvi x3 vareni vo aparat 15min
8+++ - Вчера Д: кексолино со малини Р: готова на хип - нудли, риба во крем од брокула; цели 5 лажици В: остатокот од ручекот -Денес Д: палента со жолчка и грчки јогурт Р: батат, тиквица, мааааало парче телешко и уште помало брокула оти не дај боже да ги примети В: овесна каша со кајсии во најава
9+ Д: Тарана со грчки јогурт У: Праска Р: Батат, грашок, брокула, пченка, домат, кромид и несолен путер У: Доење В: Гриз со банана