Zdravo deneska napolnivme 6 meseci moze li da vovedan 2 obroka nautro mesavina od 2 voka primer a za rucek proz palenta proso so nekoe obosje zelencuk
Мајка која тарана ја даваш? Мене нешто ми спомна педијатарот без јајца да му давам ама нигде не сум начекала таква
Мама јас домашна му дадов ама ние имаме воведено јајце па заради тоа и дадов. Инаку не сум 100% сигурна ама мислам дека во Душегубчани (ако си Скопје) има без јајца. Ако знае точно некоја мама нека сподели. Не ме држи за збор.
Д: Овесни снегулки со јаболко и цимет У: Праска и кајсија Р: Јајце, ориз, спанаќ и кисело млеко У: Доење В: Multi grain од хип со банана
7 сме веќе видов многу идеи во темава Ние прво цицаме Д:јаболче,слива и бисквитчиња АД Р:ориз со брокула АД +цицање Кога да вметнам трет оброк и како да вметнам јајце иначе од вчера почнав и јогуртче да давам
Од 8 мес можеш да почнеш со трет оброк. Од јајцето прво жолчката ќе ја воведеш. Можеш варено, заедно со палента и кисело млеко. Или ако јаде парчиња можеш да направиш палачинки, мафини, лепче некое.
Мамички коклу треба количински да внесува на ден млечни производи бебе од 10месеци? Млеко никако не сака да пие, а по кисело млеко се дави.
а колку пример кисело млеко или урда да дадам преку ден, за да надокнадам тоа сто не пие млеко, за калциумот ми е
Вчера 8м Д: овес + папаја + маракуја + ронка авокадо Грција сме, бебе ми се дави во тропски овошја Р: готова каша Нестле ( мисиркино со домат и зеленчуци). В : семолина + банана Почнав да му давам "мини" вечера Денес Д: просо + папаја + манго + лист кокос. Р: палента + моцарела + грчки јогурт + путер. В : гриз со јаболче ќе биде
Majki, a kolicinava od 120-150gr. koga se zgolemuva? Sekako zavisi od bebeto ama cisto teoretski mi e muabetov
Јас од полни 8м почнав да давам по околу 180 гр. Ама само доручекот, ручекот сеуште го терам со 150. Он Д: киноа + јаболка + праска + папаја Р: зајачко + батат + тиквица + печена пиперка + целер В : 5 Вида житарки со слива на Хипп.
здраво сакам да воведам жолчка за 8 дена правиме 7м сакам да го воведам во мафин некоја идеа и како треба или првин 3 дена да го давам без ништо за да видам реакција?и колку количински