Жолчката не се воведува три дена едно по друго. Прво ќе дадеш 1/8 од неа , па 2-3дена пауза имаш па пак 1/8. После пак пауза па даваш 1/4 и све така дур стигнеш до цела жолчка . Кажувам како јас ја воведов. Ја давав со палента и моцарела
Читав дека и со банана ја даваат. Моето Не одбива ништо ( освен оризот кој ич не го јаде со сласт во ниедна комбинација ). Ама не се "осудувам" да дадам жолчка со банана . Не ми оди таа комбинација и не А знам дека не треба да се водиме по тоа што ни е слатко на нас . Ако е така ќе треба детево само на фаст фуд да го ставам Максимумот го давам бебе да се храни здраво. Се тресам да не биде како мене, само глупоштини јадам. Али на татко му е ,пупу , крка манџи и овошје Едит Само банана и жолчка имаш дадено ? И кога ,за доручек? Оброк е тоа, мислам ја држи ли сита бепка?
Кажувам за пред 5 години ќерка ми кога почнуваше да јаде!! Бебе уште е мало за лапкање уште малку и ке има 3 месеци
Да се убацам. Банана и жолчка давав кога воведував. Кога стигнав до цела жолчка за оброк - палента, банана, кисело млеко и жолчка. Не знам зошто ама се дави во јадењето. Ваква комбинација оти ништо не ми јаде, ни палента ни кисело..
Баш ќе пробам утре ми е на ред жолчка. Мислам ќе пробам на бебево , јас ова не би се осмелила да го апнам
Па фил за торта се прави со жолчки, зошто да не оди со банана . Јас дадов еднаш, два пати вака кога воведував по четврт или осмина не памтам.
Д: Тарана со козјо кисело млеко У: Праска Р: Батат,.брокула, тиквица, домат и пиперка со несолен путер варени У: Доење В: Овесни снегулки со јаболко и цимет
Д: палента + жолчка + банана + грчки јогурт . Маф!!! Р: пастрмка + тиква и тиквица + карфиол + лук + пашканат. Кратко го држеше сит ручеков, значи не може тиквата да ми биде замена за скроб В: снегулки крупник + крушка
Здраво.Предлог за вечера за 9 месеци алергичен на млеко.Од сношти почнав да му давам вечера т.е палента со јогурт и одма на лице се нафрла.
Д: киноа + манго + маракуја + малку авокадо и ливче кокос. План за денес Ама не сумљам оти ќе најде маана Р: пастрмка ( 2 ден) + батат + лук + печена пиперка + целер. В: кус кус и грчки јогурт
Направи пауза и пробај козјо к.млеко. Ако е околу устата само примети дали е од допир со јогуртот. Може да мачкаш и крема пред јадењето околу уста на лице да направиш бариера. Мојата од кравји протеин се исфрла по цело тело, од козјо нема гајле, ама еднаш се нашлапа со козјо на лицето и одма се вџари. Идеи за вечера, мафини со банана и јаболко, палачинчиња, каша палента со блитва, каша со гриз од спелта со цвекло, тиква, маслиниво, може и брокула, карфиол ама со зеленчуков ставај и маслиново во кашите, зеленчукови ќофтенца со тиквица, брокула, тиква во зеленчуковите каши може, а може и мафини со тиква.
@Bubce38 Bubce, pie mleko izmegu obrocive? Onaka prasuvam, mojava slabo a Slaven ni e reper za bebce sto si rucka
Пие , по три пати на ден млеко од 135-175 мл млеко . И во последно време и ноќта околу 02ч ми се буди и му давам, испива некои 100-120 мл
10 +++ Mleko D: banana, oves i portokal U: lepce i jogurt R: oriz, morkov, tikvica i zajacko meso V: biskviti so jabolko Mleko
9+++ Д: Пченка од хип со праска У: Доручекот што не дојаде Р: Јајце, ориз, спанаќ и кисело млеко У: Доење В: Просо со банана урми и какао
8+ Д : амарант + јаболка + авокадо + вишни + цц План Р: булгур со болоњезе сос ( телешко, домат, модар патлиџан и пиперка) В: да пробаме Мултигреин на Хипп. Само да расчитам овде како го давате. Дали само со вода , дали ставате овошје некое или па АД.