Pred da nedeli pocnavme sovkusovi I vekje si jademe se sto e dadeno do sega, bebe ima polni 6 meseci. Posle kolku vreme da pocnam so vtor obrok ( rucek) i sto davate za dorucek nekako mi e najtesko, dali se vodite po nekoj Plan? Eve sabajlevo jadese palenta i jabolka ( so slast si izede se)
Помеѓу прв и втор оброк размак 1.5 или 2 месеци. Сепак следи си и дете. Доручек житарки со овошје и /или млечно , ручек зеленчук со житарка или скробен зеленчук, потоа и месо или риба Вечера кога ќе воведеш обично е млечна каша
Bidejki ako pocnam so rucek za 1.5 beba ke bide 7 ipol meseci I tek togas so meso i riba? I koja riba ja davate
Леона 11++ Доручек печени јаболки, банана, плазма и цимет Ручек ориз, праз, блитва, павлака Вечера гриз со боровница Испиени 550 мл млеко хипп комбиотик 2 Една банана плус, 4 бисквитки И пак манекенка
8++++ Вчера Д: авокадо + манго + папаја + смоква + урма Р: телешко + батат + цвекло + боранија. В: Мултигреин + кисело млеко Денес Д : гриз + банана + боровници + малини Р: ципура + булгур + блитва + лук + пиперка В : ќе пробаме јуфки од баба. Сукаше јуфки со адд млеко , кој знае ќе ги јаде ли
Јас ги давав за ручек, ама покасно полни 8м имаше, ослиќ па пастрмка дадов. Прво ручекот се состоеше од зеленчук со житарка или скробен зеленчук(компир).
Прв пат ќе правам вечер . Планирам пред спремање да ги искршам на поситни делчиња и после да ги печам како за нас. А за нас вака ги правам Редам во тавче јуфки и ги запечувам у угреана фурна да заруменат, ги вадам и им ставам малку путерче и ги полевам со топла вода да се облеат па назад во рерна на потивко да се сварат дур не ја впијат водата . Ептен тенко се осукани, мислам ќе може да ги јаде т.е џвака . Планирам со урдичка да му ги дадам
Охохо, лиги ми потекоа. И ние вака ги правиме, само уште не сум му дала на царот. Нека ви е на здравје.
Изволте А зошто не си дала, ради јајцата ?! Моите се со цело јајце , а имав заостанато една кутија адд 1ца па мајка осука со такво млеко. Ама бааѓи излегоа, ќе мора и јас да јадам од нив. Кој знае какви ќе се со адд
Не знам зошто не сум дала. Му давам тестенини некогаш ама повеќе сме на здрава исхрана. А читам некои и кремче и ајвар даваат на 1 год... Не сакам да му створам такви навики уште од сега.
10++ Д: Гриз со праска и урми У: Круша и јаболко Р: Тарана со грчки јогурт У: Доење В: Овесни снегулки со банана
Ми требаат идеи нешто што спремате од вечерта за доручек или ручек за утредента. Деновиве се помалку стасувам на време да зготвам.