Препорака од педијатар е ова на 4 месеци почнавме со каши пошто не пие млеко ич едвај едно шише ќе испие и не качува на килажа затоа докторката препорача да има три оброка сите бебиња се различни молам без осуди правам се што можам за да бебето ми напредува @nevermet18
@Bubce38 земав спелтино брашно. Освен мафини, палачинки... како можам да го користам? Како ви иде мама? Имате ли напредок во килажа?
Две недели поминаа како почнав со три оборка така што не знам уште , не ми ја сака вечерата многу и ретко пие млеко пред спиење па гледам некогаш у спиење да и дадам ако ми успее , ама се надевам ќе навикне секако е повеќе за да јаде него млеко да пие доколку имате некои совети добредојдени се секако
8+ D- tikva,sliva I ovesni R- telesko,morkov,kompir V- zitarki so jabolko I banana od nutrino Zolcka imame vovedeno belkata koga da ja vovedam, od zacini koi smeeme I Dali kosteni smee poiskusni mamicki kazete
Јас имам на Холе, не е брашно, инстант е , со млеко внатре. Давам ја чат пат со овошје или па како згуснувач на некој ноќен оброк ако ми испадне течно. Да ја дотрошам и не земам веќе . Тоа всушност било крупник , имам и такви снегулки . Нив ќе си ги давам
Majka mislam deka ne ja saka vecerata bidejki rucekot ja siti, i treba vreme dodeka se navikne na ovoj rezim. Barem vo mojot slucaj bese taka. Da probas za rucek, koga ke imas meso da ne stavas i skrob (batat, kompir, oriz) tuku samo polesen zelencuk. Kaj nas ova uspea.
11 +++ Вчера Д. Ржани овесни снегулки со цреши јогурт и банана У. Праска Р. Готова каша на хип со пилешко У. Печена тиква В. Ад со ориз Денес П. Калинка,банана овесни снегулки У. Јаболка Р. Телешко, батат, брокула, кромид У. Круша В. Ноќна инстант со јаболка Утре П. Палента со кисело млеко У. Круша Р. Спанаќ ориз и жолчка У. Тиква В. Гриз со банана
Д : овесни снегулки + јогурт + рибизли + капини + авокадо Р: зајачко + леќа + булгур + домат + лук + мр. В: бисвити + адд + какао
Ако не сака млеко пред спиење, да пробаш помлечни каши да и правиш? Барем да внесува колку толку млечни производи, а и се надевам дека повеќе ќе и се допаднат. Пример мојава ноќна на хипп не сака да смисли ама млеко и бисквити со овошје некое лапа ко да не видела. Знам дека не е некој најсјајен оброк ама па на прсти се бројат работите шо ги јаде...
Da probas mleko so biskvitki, jas koga nesaka mleko taka i go davam, vo 60ml ke stavam 4 biskvitki i ke izede se, od edna strana ne sum za biskvitki ic ama od druga strana pa i bez mleko ne biva
Земав од продавница за здрава храна, рефус е, 200 денари кг. Инаку го има на биокосмос пакувано. Го имам видено во дм. А сигурно и други големи маркети.
Не дека не е добра , таа е аз'р со млеко нели , практична е , а и вкусна е , да. Ама поарна опција ми е да давам снегулки од крупник мислам . Јас не ги сакам многу тие инстант кутиите . Не дека Не давам, давам , ама поарно ми е да си ставам јас адд ако сакам млечна да ми биде кашата