Е не знам зошто ми е на мисла дека му е рано за магданос Мош оти јас не можам да го смислам Штом давате ќе почнам и јас ко така А за хељдата не знам може ли од 6+++. Јас мислам дека тек во 8ми ја дадов прв пат
6+++ неделно мени пон-ориз со спанаќ,морков,кромид,пашканат,мм и малку јогурт втор- телешко со батат,тиквичка,кромид,магданос,мм и малку јогурт сре-просо со круша,суви сливи и жолчка четвр-киноа со авокадо и банана петок- палента со круша и праска и малку ц.цимет сабота- телешко со ориз,морков,пашканат,тиквичка ,мм и јогурт недела- овес со тиква и јаболка и малку цц
Д: Овесни снегулки со крушка и цимет У: Грчки јогурт со дуња и банана Р: Леќа, брокула, морков, пченка, кромид и несолен путер У: Доење В: Тиква, морков и јаболко во најава
Мени за денес: Д: Тарана со грчки јогурт У: Тиква со бисквити Р: Зеље со ориз, јајце и кисело млеко У: Доење В: Овесни со банана и какао
Majki koga pocnavte da davate Pavlaka kiselo Mleko i urda i sso sto gi kombinirate i kakva urda davajte kakva kupuvate?
Млечни производи на 7 месеци дадов. Урда ако најдеш несолена, ако не обична ќе ја оставиш да кисне цела ноќ ќе ја премиеш сабајлето. Бар јас така правам, со сирење исто од вечер го поминувам со вода и сабајлето го давам. Можеш со палента да дадеш. Кисело млеко со палента или со спанаќ. За павлака можеби подобро ти е грчки јогурт со овошје можеш да правиш овошен јогурт.
И од кога се дава тоа чудо ? Или па не е зорт такво нешто да јаде . Немам ни поима како се прави , со што иде, како се јаде , како мириса ...
Како зелка е. Може и гасови да прави и ако имаш воведено зелка кељ.. можеш и ова. Обично се вари а можеш и печено пресечено на половинки. Се дава како прилог со месо.
Не е исто зеље и блитва, јас мислам. Зеље или штаве(л) кај нас се вика и е подолго и потесно во листовите од блитвата. Појако и потешко е од спанаќот. Мајка ми има едно место каде што е чисто, без достапност на животни, често ни бере. Го јадеме ние, убаво ни е.