Некоја членка ти пишала блитва, не сум сигурна ама нешто измеѓу спанаќ и блитва е. Свекрва ми го сади во двор.
Jas proleljot go pecam, malku vodicka, odozgora maslinovo i sol i biber, preubavo e. E sega za bebinjava bez sol i biber. Prokeljot tek doprva ke izleguva taka sto imame vreme.
Dobra ideja od bebe gotvac e kombinacija od tikva morkov i oriz Deneska prv pat pravev i se dopadna na beba
Вчера Д : чиа во адд + боровница + рибизла + гоџи бери + мааалку инстант овес. Р: пастрмка + батат + брокула + целер + магданос + лук + мр В: тикварник Слабо ми јадеше од него па кркна малку кисело млекце со праска Денес Д: јачмен + јапонско јаб + смокви + урма + путер од индиски ореви. Р: фава + тиквица + морков + кромид + бебе ајвар В : јуфки + км
Те читав дека куклата не ти пие млеко многу и затоа рано почна со три оброка. Ама мора да и даваш појќе млечни каши , навечер барем да е нешто млечно. Ориз и за доручек и за вечера мислам дека е многу , ќе и се направи запек, со оглед дека и ручекот е бил со моркови и тестенина. Се надевам нема да се налутиш на сугестијата. Однапред се извинувам ако бепка ти е пребирлива за јадење и 'мораш' да и даваш тоа што ти јаде . Веќе можеш да даваш и млечни . Па пробај навечер на пример да и даваш Грчки јогурт или кисело млекце со палента или овесни , можеш инстант спелта со некое овошје ( таа е со млеко во составот) , гриз со адд и некое шумско овошје ... Јас лично оризот го избегавам . Преполн е со арсен и го заменувам со булгур , хељда , јачмен . Уште еднаш се извинувам што вака ти сугерирам , а не знам дали ќере ти е пребирлива за јадење и мака мачиш.
Какво лутење Бубче добредојден е секој совет , не е прибирлива ама често правам многу и викам да дојаде у глобала тоа го правам кога нешто многу и се свиѓа ама ќе пробам како што ми предложи
После месец дена од пробување вкусови (некогаш и повеќе од само 3 лажички), денес може да кажам дека имаше прв фул доручек. 5++ Д: тиква + јаболко + палента Тиквата доминираше, палента ставив 3 кафени лажички.
Како ја приготвувате палентата? Вчера сакав да и дадам палента со павлака не сакаше ни да проба, се задавува ми прави фаци демек бљак. Ја земав таа на хип, да сменам со некоја друга? Иначе 6+++ е, ама тешко оди со јадењево, освен што цица никакви други течности не сака се си мислам правам грешка некаде.
Јас оваа ја давам Во околу 150 мл ладна вода ставам две рамни суп лаж палента и варам на тивко со постојано мешање . Обично ја давам со жолчка / јајце , км и моцарела / урда . И несолен путер обавезно ставам . Павлака нит сум дала нит планирам годинава . Знам и со јаболко и цвекло некогаш да ја дадам , но тоа е баш ретко
Фала Бубче, ќе пробам вака како тебе. Хм павлака ми предложи педијатаров, ама ќе земам кисело млеко, какво земаш? И грчки јогурт дали даваш?
Давав грчки јогурт првите два месеци. Сега веќе почнав км да давам. Или битолско или б.козјак. Некогаш и сама правам, коа ми дава комшивката домашно кравјо млеко
Probaj so ovosje..jas ja davam so kuska i praska, so jabolko i morkov, tikva i jabolko, tikvicka i morkov..inkau davav i obicna apalenta i od onaa Bubce so ti ka prati i dvete gi jadat.Mozes da ja napravis potecna moite raka ja sakaat ..vo 250 ml voda stavam dve supeni lazici palenta i ja gotvam na tiho
Јас давам козјо зошто на јогурт обичен ми пројави алергија на два пати, плус и на ноќните од хип со млеко што се. Урда обична дадов немаше проблем.