Кога давам гриз со адд тогаш давам од тој инстантот , во кутија што е. Ако го давам без адд тогаш варам од тој во плаво ќесенце со бебе што е на сликата
Majki kako viveduvate zolcka I so sto kombinirate vo obrok. Da nalomenam mlecni proizvodi ne ni se vovedeni
Со спанаќ ориз и кисело млеко. Моето го обожава овој ручек. Која моцарела ја користите? Јас демек ќе му воведував со кашичка хип ама не знам дали ми се исфрли доле од неа, па еве ќе пробам пак директ само со моцарела и палента.
Со адаптирано се ама тоа е на база на кравјо мислам, како и да е ако немате реакцииможе слободно кравјо сирење, кисело млеко да даваш. Ние со синко сме башка, сум му понудила 2-3 пати на месец дена размак на секое реакции има, па заради тоа козјо давам.
Гриз мојава нејќе да смисли. Дај кажувај идеи со што можам да го искомбинирам. Веќе не знам што да и дадам.
Еве од мене една идеја. Гриз (обичен или од спелта) сварен со кравјо млеко и потоа измешан со една пасирана банана и една лажичка какао. Моето ја обожава оваа комбинација.
Денес дома сме дека болен синко па менито еве го...11++ Д: Овесни со крушка и цимет У: Доење едно 2-3 пати хахах Р: Батат, карфиол, домат, кромид и несолен путер У: Доење В: Гриз со банана и какао (во план)
П Д: Палента + г.јогурт Р: Леќа+морков+патлиџан+кромид+пиперка+мм В Д:Гриз+тиква+јаболка+к.м+цц Р:петле+морков+брокула+компир С Д:г.јогурт+слива Р:готова кашичка со мисиркино и брокула Ч Д:ориз+банана+жолчка Р:киноа+морков+тиквица+целер+кромид+мм П Д:гриз+дуња+тиква+слива+цц Р:кус кус+кромид+морков+тиквица+брокула+мм С(планирам) Д:просо+авокадо+банана Р:ориз+блитва+жолчка Н (планирам) Д:палента+овошје Р:овес+јогурт
Dali add go varis ili samo go prigotvuvas standard do odredena temp za pienje pa go stavas vo grizot....ne sum stavala add uste vo kasite otu ne znam kako, dali snee da se vari , do koja temp da se zagree? I od koj instant griz davas? izvini so sum dosadba
Od koga pocnavte da davate cveklo i so sto go kombinirate? Sto smeam da davam na 7 polni meseci? Eve do sega sto se sme jadeleriz,palenta,proso,kinoa,oves,,grcki jogurt,telesko,zolcka,morkov,paskanat,tikvicka,kromid,luk,batat,kompir,tikva,jabolk,krusa,sliva,avokado,praska,banana,kajsija
Нема што да вариш кога даваш инстант житарка која е без млеко во составот . Пример Мултигреин на Хипп , или гриз од ДМ : ставаш 90 мл топла вода и три дозерки адд, мешаш и додаваш од инстант житарката дур не ја добиеш посакуваната густина . После ако сакаш да додадеш и овошје го ставаш накнадно и или пасираш или блендаш уште еднаш све заедно . @brm_brm моето е јадач, не знам колку би ти била од помош . Знаеш дека јаде буквално све. Ама еве , гризот без вода обично му го давам со цреша и вишна или со шумски плодови , а оној со адд обично со урма или банана / тиква .