Можеш веќе и глутен . Амарант од житарки ,булгур ,јачмен ,снегулки од крупник ( спелта ) , Од овошје можеш малини, капини , манго , Од зеленчук цвекло , целер, блитва , спанаќ , Ако најдеш домашно пилешко или мисирка можеш и тоа . Јас и зајачко домашно почнав да давам тоа време . Цвеклото го давам, со зеленчук и месо. Можеш и за појадок - палента јаболко и цвекло на пример
Денес бев болна малку па маж беше кувар и имавме баш "оскудни" оброци Д: Мултигреин со адд + банана Р: По пола од следните теглички на Холле : пилешко холле тегла + тегла Холле пашканат + холле тегла тиквица тиква и компир В : палента + км + моцарела
Нешто од нашите оброци како идеја 7+ Доручек: -кајсија, банана, палента -јаболко, круша, хип бисквита - цреши, банана, овесни - слива, јабочко, киноа - крушка, просо -тиква, јаболко, просо - гриз, вишни, банана Во овошните ставам кокосово масло Ручек: - брокула, ориз, кромид - тиквичка, морков, телешко - палента, црвена пиперка, карфиол - зелена пиперка, кромид, просо, морков - спанаќ, ориз, кромид,морков - компир, телешко, тиквичка Во зеленчуковите маслиново масло.
Zdravo majki, Me interesira po koj red im voveduvavte obroci na vasite malecki? Primer, prv obrok rucek, vtor dorucek i tret vecera ili po drug redosled?
Нели АД не се вари? Не се сеќавам јас како го правев гризот. Ама млечен да биде. Изгледа со вода варев погусто, па додавав АД.
И јас ради ова не сум дала млечна каша, пошто знам не се вари и не знам како да ја спремам. Отпосле и да ставам пак е нешто минимално 30 мл пример, инаку ептен течно ќе биде мислам. Едит, тие инстантот што ги збори бубе мислам не се варат туку се на иста температура со ад, ама јас па такви не користам.
Прво се воведува доручек, па ручек и на крај вечера. Мислам дека минимум треба да има 1 месец помеѓу воведување оброк, најдобро месец ипол. Значи прв оброк доручек. Мојот бебуш станува рано околу 5, па прво цица. После 2-2ипол саати му давам кашичка, и пак после 2-2ипол саати цица зависи како ќе побара.
Па не го варам де. Само во Азар направено адд млеко додавам инстант гриз и мешам во чинивчето. Без варење . Коа варам во вода , тогаш ставам класичен бебе гриз
11++ мени за денес: Д: Овесни снегулки со јаболко и урма У: Диња со бисквити Р: Црвена леќа, карфиол, брокула, морков, кромид и мм У: Доење В: Палента со кисело млеко
Леле срц , јас сите такви инстант работи кои се во ќеси , по отварањето ги ставам во лименки од млеко или во тегли . Ама еве , од ДМ земам ,мислам овој е од пченица . Од Бугарскиот дм имав земено и гриз од спелта , гриз од крупник и гриз од пченка .
11++ Д: Јајце со домат и на несолен путер правени У: Тиква У2: Доење си побара дечкото Р: Палента со спанаќ и кисело млеко козјо У: Доење В: Гриз со банана и какао
11++ Д: Мафини од тиква со домашен сок од кајсија и холе шмукалче Р: Болоњезе В: Овес со јогурт и 4 врсти житарки на холе Од се по нешто, заби не мачат и нешто јас го ранам нешто хит му е сам да јаде.. хаос станавме со јадењево
Вчера 7+ Д: гриз, јаболко, вишни Р: просо, карфиол, морков Денес Д: овесни, банана, круша Р: брокула, ориз,тиквица,маслиново
Od koga pocnavte celosno prv obrok da imaat? I vo koj del od denot? I kolkava kolicina odprilika se smeta za eden obrok?
Јас почнав се' да киснам од житарици и мешунки, бар по 2ч. Ама ако не стигнеш и не мора. Го варам некои 30-40 мин можда, и го оставам да се излади уште 10тина мин и уште толку да се згусне, негде 1 према 3 вода можда, ама од око додоавам по потреба.