7+ Денес- Д - палента со круша и праска Р - готова кашичка со мисиркино ,компир,пченка плус додадов пашканат и к.м. За утре Д - просо со авокадо и банана и жолчка Р - ориз ,тиквичка, пиперка ,морков, пашканат и кромид
Mama izvini sto ke se zamesam, no avokado ne se mesa so jajce. Ova go imam videno kaj ‘mala beba veliki gurman’. Sorry uste ednas, se nadevam ne mi zameruvas za komentarov.
Nee..fala ti za kritikata ..da si znam..mose zaradi toa i ne mi ka sakaa kasickata denes a ibicno ja obozavaat
11++ Д - Палента со цела жолчка, 1/4 белка и пола банана У - ( воведовме и ужинка место попладневно млеко - шмукалче ) Р - Чорба од батат, карфиол, морков, кромид и лук. https://malabebavelikigurman.com/2022/08/12/corba-sa-batatom-i-karfiolom-9/ В - (во план) Ама веројатно ќе е тарана или овес со кис млеко и остатоци од ручекот
Utre D- anaran so jabolko,malini i suvi slivi R- batat,piperka i krusa Sabota D- oves so jabolko i praska R- telesko so kompir,morkov,paskanat,tikvicka,kromid,mm i kis ml Nedela D- griz so jabolko i banana,cc R- oriz so spanak,kromid,morkov ,mm i kis mleko Ako nesto gresam sovetuvajte me vie poiskusnite
Мајка, ако добро те разбрав даваш оброк во кој има и телешко месо и кисело млеко. Правилно е да не се мешаат млечни производи со месо бидејќи ја ограничуваат апсорпцијата на железото од месото. Дури после два часа од оброкот во кој има месо можеш да дадеш млечни производи. Ако не сум разбрала добро, однапред се извинувам.
Не е задолжително, ама да, ако сакаме да се апсорбира железото од месото треба да се исклучат млечните производи за време и пред, после оброкот. Ако не внимаваме на железото тогаш може да се јаде со млечен проивод.
Vi blagodaram za sovetite..zelezoto ni e super pa zaradi toa i im dvaam so mesoto po edna lazica kisleo mleko
11+++ Д - Палачинки од банана и јаболко со каша од јаболко и малку сок од портокал У - Чајче и кришка со АВЦ Р - Хип готова со телешко и компир В - Овес и јогурт
11+++ Д: Јајце со домат У: Јаболко со бисквити Р: Леќа, брокула, карфиол, морков, кромид и мм У: Банана В: Тарана Измеѓу нели доење едно 100 пати денот
Кои овесни снегулки ги користите? Како припремате палента? Јас ве читам постојано,ама со второто ич не пишувам