Има такви едни крушки кога се зрели потемнуваат внатре баш како скапани, затоа викам да не има и дуњи, ма да јас не сум сретнала
I jas prasuvam za kakao? Vareno, ili direktno od lazece vo kasicka nekoja? Kolku kakao? So shto najdobro odi? Vo mleko ok e za da i bide kako cokoladno ili ne taka?
Уште немаш дадено какао ? Најдобро е сирово да го даваш , ќе си купиш чисто органско какао и ќе ставаш во кашичка , мафин , палачинка . Јас не би во млекото
Blagodaram majka, nemam dadeno uste, neznam glavata kaj mi e placam so denovi veke kako deteto ne mi jade...placam oti nemam vreme da i napravam palacinki, mafini....ke pocnam vo kujna i taa pocnuva da place da me bara da bidam do nea, lepenka ama neznaete kakva lepenka 24h, pred razvod sum oti sum poludena i nemam nikakva pomos, napraviv zavcera edna proja za nas krivo levo izede pola parcence i tolku, instant kashi nesaka da vidi nikakvi, proso, kinoa tie pa ic....samo mleko shto ke ispie kolku tolku i cat pat kiselo mlekce so nesto....meso samo po 20gr a tolku mi rece i doktorot denes....shto e be toa 20gr dete 13meseci!!!! Jajce nekogas 25-35gr ke izede i tolku...mi se vristi!!! Koga vi gi citam receptite vi se divam i na vas shto uspevate da napravite i na decata shto si apnuvaat! Jas se osekjam kako se samo kako majka ne! Nemam prestanato da placam neznam kolku denovi veke, vo losa sostojba nekoja sum.
E vaka jade, pred spienje i noke shto ke ispie 165ml i toa e vrvot do sega, se drugo e 25gr, 30gr, 15gr, 45gr....karticite prazni od pazarenje, kantite polni od frlanje, jas so kosa pobelena i rasplakana, i ete toa e...kazete chare ili nekoj recept lesen brz ubav nesto da probam oti ne se trpi veke mozokot mi se zapali od misli i grizhi.
Мајче ние сме така од ланскиот декември. Чат пат ме фаќа плачка ама поминува. Гледам весело дете со моторче в газ . На лекар одиме само на мерење. Веќе и тоа не правам оти се разочарувам и така. Вие гарант сте подобри на килажа. Ај да не се повторувам колку има
Не сум јас некој репер за јадење, ама ти на пола саат-саат цело време му даваш на детево да јаде, за 4 саати 250 гр има изедено, ако ти се точни меркиве и време. Па тоа ни ситост ни глад осеќа, се во рамна линија ако го држиш, како ќе огладне? Не ме зимај здраво за готово, пошто и мојава не е некој лапач, ама да трчам по нејзе на пола саат да и давам да јаде?
Си пробала ли да готвиш заедно со неа? Да ја ставиш во хранилка и да готвите заедно. На поголемото некогаш му давам да ги меша состојките со лажица кога правам проја. Или им дадам чинии, лажици да се занимаваат додека готвам. Американски палачинки се прават брзо, ме гледаат додека се прават и им давам по една да се занимаваат додека ги правам другите. Нешто ќе фрлат на под, нешто ќе изгмечат, нешто ќе заврши во уста.
8.5 na 13m, se rodi 2970 trebase da truplira do sega. Mnogu sum tazna. Mislam deka e so mene kako jas da ne i pravam ubavo da i bide od shto nemam vreme
Epa taa koga bi izela obrok od 120-150gr jas ke i dadam sledno za 3-4h ama ona 25gr ke izede ne li e normalno da ja ponudam pak nesto drugo ili da ja ostavam 3h so 25gr? Neznam eve moze jas gresham ama probuvam so junior muesli i mleko ke izede 25gr, za pola saat ke probam kiselo mleko ke izede 20gr, za saat vreme ke dadam krusa ke izede 15gr i ete taka probuvam 100hrani so nadez deka od nesto ke izede 100gr i ke i pogodam. Neznam shto da napravam
Еее срц водиме. 8кг на 16 месеци. Извини ама супер мајка си. На моменти и јас така мислам ама не е до нас до детето е. Тоа шо јаде јаде. И ние не сакаме каши. Ама нишшшто. Манџички правам. Само вода срка, овошје зеленчук и јогурт. Правам јас и фрлам. Тоа е. Мора да не има и такви.
Да ќе ја оставиш подолго време, вака цело време си грицка и нема никогаш да ти изеде цел оброк. Знам од искуство.
Ne sum probala uste toa...koga se obiduvam da zgotvam za nas ke ja stavam na stolce ke i nadavam 300 lazici za 5 min ke frli se na pod i tolku e, pa ke dadam 3 smokicki ke gi gricka 10 minuti i taka ke uspeam da napravam zaprshka...ajde da pobaram recept za tie palacinki moze ke mi uspee barem so toa
Auuu me zasrami sega, mislev moeto najslabo e, togas da prestanam da placam i da se pomiram..ako najdete chare ili recept za nesto shto se jade vo eden zdiv spodelete.
Како што прочитав има 13м. Не мора посебно да готвиш за неа. Готви за сите, нормално прилагодено без сол. Ќе си олесниш верувај.
Blagodaram majka, daj boze da uspeam barem taka...taa vika am am am odam pravam nosam i davam i kako kutre go pomirisnuva lapa i pluka...ke go ispluka i odma so rakata razmackuva se po lice, kosa, bluza...a ako e vo igralna i probuvam tamu za da ja zalazam pluka i bega odma noze ke ispokrsi mislis nekoj ja brka
Па ја оставам јас да ти кажам право . Ете од око можам да кажам дека по 50гр јаде, и ако не сака веќе за 2 саати пак и нудам. Не и давам на пола саат. Вие во 4 саати 7 пати сте јаделе, а и ви се собрал цел оброк и повеќе . Не коса да ти побеле, не знам што, секој ќе се шекне. Олабави се малку. Пробај неколку дена, остави ја по саат ипол и види како ви оди, не и давај со сила, ако видиш да се трга, да фрла, да стиска уста, прекини и станете. И ако можете, убаво е да истемпирате колку може оброците да ви се заеднички, сите да јадете и тоа сите исто, прилагодено на бебето ако треба.