Еме , овој корнфлејкс на уртекрам ? Оти читам сол имаат 1.3 гр на 100 гр корнфлејкс. Овие на Хипп немаат сол , така ?
Ок , и тоа што велиш Да земам и јас ако најдам овде . Јас додуше ни овие на Хипп ги немам видено овде . Ама ќе нарачам од Скопјето
Majka tocno znam kako ti e, mislam deka se periodi, mojava na pocetok jadese po 150-180gr kasicki i koga pocnaa da iskacaat zabite horor, 20-30-50gr....se ubiv od blendiranje, varenje, dinstanje, merenje mnozenje delenje kvadrarni koreni vadenje i na kraj resiv da ja sledam nea a ne predlozite od drugite majki od nivnite bebinja i podobra e situacijata, na pr palenta i keselo mleko davam sekoj vtor den shto se vika ama jade po 150gr i zatoa davam, baby musli jade 20gr i zatoa ne davam, ovosja pasirani veke nesaka zatoa i seckam mali parcenca pa taka jade. Sekoj rucek mi e supicka so 1 lazice griz, na vrv na lazice supa petel kolku da ima solce, vegeticka malku od toa supata, 1 race fide, 1 rendan morkov, i posle vo toa pustam mevce pileshko, misirkino, teleshko po 20-30gr i taka jade po 100-130gr...ete toa jade i taka ke teram...cokolatce zivotinsko carstvo saka i davam parcenca, nokje koga ke promrda koga ednas koga 2 pati i davam mlekce po 165 zaspana gi pie i taka nekako doagame dnevno do 800-900gr i taka sum zadovolna inaku so tie semolina, proso, kinoa, pasirani ovosja, zelencuci horor bese....
Видов , Одма почнав да правам нарачка од Белина, фала. Еден Зегин е кај нас , нема во НЕКОЈ Ама мош не сум ги загледала.
Браво мори Емко @Emy867 Шо убави кашички и житарки имало у тоа Белина. Се снабдив и за на одморот. Па и бесплатна достава Ептен тенкју
Д: вишни, слива, пола јаболко, 2 хип бисквити Р: просо, карфиол, тиквичка,лук и 1/4 жолчка Ц: круша, гриз
Тие се, и јас видов ама прашав и во Зегин ми рекоа нема други. Зедов и на Лино, не ми се отворени ама и на нив пишува дека имаат шеќер.
Д: снегулки од крупник + тиква + смокви + јапонско јаболко Р: телешко + грашок + компир + тиквица + пашканат + праз + мм. Р: палачинки со овесно и брашно од хељда ќе правам со "џем" од капини ( ги варам малку , ги блендирам и додавам малку агаве сируп и путер од кикирики)
Дали може да споделите некој рецепт за мафини но без млечни производи и јајца ( поради алергија ). Бебе 9 месеци. И идеи за вечера?
Марелица -кајсија Пирово брашно - брашно од спелта (крупник) Едму - маслиново масло Се ова можеш да даваш за вечера.