Мени од претходната недела, или што готвев за госпожата да се мршти и да не јаде ништо Понеделник Д:Овесни, банана и путер од кикиритки Р:Макарони со брокула и јогурт В: Тикварник Вторник Д:Каша со јапонско јаболко Р: Мисиркина супа со кнедли В: Тарана со јогурт Среда Д: Пченкарен гриз, праска и јаболка Р:Рижото со пченка В:Палента со кисело млеко и путер Четврток Д: во градинка, ама не јадела Р:Крем супа со праз и сирење В:Јуфки со патлиџан Петок Д: во градинка Р: Пилешка каша тегличка В:Гриз од крупник, банана и какао Сабота Д: Мултигреин со шмукалче од јаболка и шумско Р:Макарони, спанаќ и грчки јогурт В: Сутлијач Недела Д: Палачинки од овес беа на менито, ама заврши пак со мултигреин и шумско Р:Телешка каша тегличка В: Пченкарен гриз со круша Добро е вчера барем јадела 2 пати во градинка, иако дома после пак не сакаше ништо, има надеж дека ќе ми се врати детето во нормала
Zdravo mamicki nie sme 10+ kazete Dali smeam da davam cia seme I vo koi kombinacii D: tarana so jajce I pavlaka R : cveklo, morkov I kinoa V : suklijac so jabolko I krusa Izmegu obroci sok od cedeno jabolko I banana Vcera probavme za prv pat I palacibki so oves, jajce I banana I bas gi bendisa Dadete idei za vecera nekoi polesni Kasi za pomirno da spieme
Majki sto davate za tret obrok t.e. Vecera? Sega treba da vovedime, pa na primer ako dorucek e zitarici so ovosje, rucek zelencukova kasa, mevce zavisi od denot, sto davate za vecera?
Палента со кисело млеко Палента со јогурт Јогурт со овес Ноќна каша некогаш ... Мешам житарки и млечни производи (или пак ручекот ако не си го дојаде)
Мајки да ве прашам,бебето ми е 6++ и воведов банана,јаболко,круша,компир,сладок компир,морков,просо,палента,ориз и овес,и давам вода и овие ги правам сама дома не и давам од купечките каши и кашата и ја давам еднаш дневно околу пладне е сега што можам друго да и воведам и дали правилно сум постапила?
Од dm ја земав,bio пишува на неа. Читав дека можат млечни производи јогурт,павлака е затоа прашувам што се можам или ако некој може да ми каже некои идеи,комбинации какви каши да правам
Palenta so krusa i praska Palenta so jabolko i morkov Palenta so tikva i jabolko Palenta so tikvicka i morkov Proso so avokado i banana Proso so jabolko i sliva Oriz so krusa i jabolko Oves so banana i jabolko Batat so tikvicka i morkov Kompir so morkov i brokula Batat so jabolko i morkov Tikva so jabolko Toa se nekolku kombinacii koi moite gi obozavaa