400 мл макс му се собира во 24ч,некогаш и помалку . Ако му го тргнам тоа после појадокот ќе остане на Макс 200 мл. Ама па скоро секоја вечера му е млечна , а два пати неделно и за ручек јаде млечно , со јајцето нели . @Tiny Love за годинка дена старо дете доволно е само пред спиење да пие млеко ( пример 210 мл) ?
После година мислам дека вкупниот внес на млечни треба да биде 500мл. Ако внесува доволно јогурт, кисело млеко, сирења би требало да е доволно 210мл пред спиење. Моето пак поголемото 2 години, не можам да му го тргнам млекото, пие сеуште сабајле и навечер.
Со квасец ? И дали во лебот ставаш јогурт или млеко нешто ? Или масло . Оти јас за нас леб коа месам обавезно клавам и млекце / јогурт .
Majki kako go kombinirate jajceto? Kako da gi nateram noivecda pijat poveke voda i sokce? Obicno po jadenje oijat okolu 10-20 ml i vecerta uste tolku i toa najcesto vida retko sokce. Kakvo sirenje davate? I koga otprilika da pocnam so tret obrok ...utre pravime polni 9 meseci.Ednoto mislam deka veke e spremno za tret obrok a drugoto tek pocna usta da otvara i da jade po 130-150 grama kasicki i toa seuste ne e konstantno.
Зошто сокче? Штом си пијат вода доволно е, тоа е најздраво, од сокчиња можат да ти почнат да ти одбиваат храна, заситуваат шеќерите дури и 100 % природни да се.
Жолчка во зеленчукова кашичка. Сирење не - урда несолена се дава. Вечера воведов со 8 месеци, ама уште не ми е прифатена, битно нудам. Јаде 10тина лажички.
Спанаќ и ориз... Зеленчук тиквица, компир, морков со грчки јогурт, палента со жолчка и грчки јогурт, печени зеленчуци.
Аа уште ова..ќе дадам денес спанаќ со ориз ама сакам и јогурт. Колку мл јогурт или кисело млеко давате,мерите или..?
Zdravo na site. Bebeto mi e 8+++, pa me interesira koga vovedovte piperka i na koj nacin spremana, leb i testenini i so sto gi kombiniravte?
Пиперка дадов крај на 7ми месец некаде . Тогаш имавме наши домашни, па почнав порано . Печени , излупени па ги сецкам на ситно и после го пасирам цел оброк . Ги давам обично со месо и друг зеленчук . Леб не сум дала , сега ќе почнам со домашно . Тестенини почнав покасно , можда накај 11ти месец . Има едни од ДМ диносауруси од крупник , нив ги давам со бебешки ајвар или со болоњезе сос. Давам и домашни јуфки и тарана, нив со сирење и км ги комбинирам
Со ориз, со просо, со сладок компир како основа. Потоа можеш да додаваш разни зеленчуци морков, брокула, тиквичка, карфиол, кромид...