А грашок, леќа како комбинирате? Грашокот некако многу лушпи имаше кога давав бебе како да го задавуваа..
Грашок скоро во сите комбинации со зеленукови каши. Пр. Пилешко, ориз, грашок, кромид Зајачко, компир, грашок, лук Мешавина(морков, грашок, пченка) палента, јајце.... Остануваат лушпи ама на моево до сега не му засметале.
Моето е 6месеци, слабо сака млеко преку ден, а пие ноќе, па по препорака на педијатар форсирам 2 оброка на ден. Првата кашичка му ја давам после првата дремка. Денес комбинирав печена тиква со печено јаболче. Количински јаде малку. Вториот оброк му дадов морков, 2 3 тркалца тиквица и лажица ориз. Едвај 2 3 лажички изеде, ама успех е. Денес сум удрила не бета каротен. Просото кога се воведуваше?
Можеш веќе да дадеш просо или било која друга житарка без глутен. Јас со неполни 6 воведов житарици,ама ние почнавме пред 5м со воведување на вкусови. Со полни 6 и глутен почнав
Карфиол многу често знам да убацам во каша заедно со батат, тиква, тиквица, цвекло, брокула, кромид. Не се од ова заедно, туку 2-3 зеленчуци плус карфиол. И со месо го имам давано.
Предлог вечери за 10 месеци? Се едно исто вртам. Гриз/житна каша со овошје,овес со јогурт, палента со јајце и јогурт, бисквити и млеко и толку се идеите
Плус од ова супа почна моево да јаде,варам зеленчук, блендирам и додавам сосем малце на крај фиде. Лепче и јогурт Макарони и к.млеко( се мислам да дадам деновие, немам макарони дадено бидејќи сеуште јаде блендирано) Можеш да направиш некое мафинче солено/благо Палачинки
Бебе е 9++ се мислам дали ни се ок оброците 9:00 доручек каша 12:00 млеко и заспива 15:00 ручек каша Дремка 18:30 каша 21:30 млеко и заспива Дали да го исфрлам тоа млеко во 12 ?
9++ Д: матено јајце со младо сирење Р: макарони во сос од цвекло,лук и крем сирење В: палачинки од банана и јагода
Kako go pravis jajceto, dali go przis na puter? I dali gi blendiras makaronite i palacinkata? Nie uste sme bez zapcinja pa rafi toa prasuvam.A i ne sakaat da kadat ako ne e izblendirano
Мајки шо давате за доручек со овошјето? Житарици,палента со овошје мешам..ама друго шо? 7 и пол месеци е. Ако и дадам само овошје нема да и држи ич...