Мами прво едно прашање од каде да купам макарони со спелта без јајце? (Имам брашно од спелта како со што да го подготвам)? 8+ 2 дена Доручек: чоколино Ручек: телешко, компир, пченка, морков, кромид, лук, маслиново масло Вечера: печени јаболки, млеко и банана
6++ Вчера Р: батат и круша В: киноа, авокадо и јаболко Денес Р: ориз,морков и кромид В: амарант,банана и јаболко
Mojata od 8 meseci pie po 2 pati dnevno mleko po 210ml, plus vecerata so i e mlecen obrok kako vasiot... Jas se vodev spored upatstvoto na adaptiranoto mleko i ne smetam deka i e malku.. Posekako mlekoto vekje ne i e osnoven obrok
8 Доручек: просо, кајсии, суво грозје. Ручек: телешко, тиквица, батат, лук, пашканат и маслиново масло. Вечера: гриз, вишни, цреши, боровинки и млеко.
10+ Д. Праска, бисквити Р.Супа(чорба) од компир, морков, боранија, праз, малку фиде, семе од коприва и маслиново. В. Гриз со круша во план
8+ Да: р'жани снегулки, сливи, јаболки Р: пилешко, ориз, морков, грашок,праз, пашканат, лук и маслиново масло В: печени јаболки
Мајки 8 месеци за некој ден ќе сме. Јади доручек и ручек. Ќе воведам и вечера кај да е. Прашањето ми е измеѓу оброците пијат млеко и по колку? Или ужинка нешто?
А месо колку пати неделно давате кај 7 месечни бебиња? Со жолчка почнав ама ќе правам пауза следно после 8-ми ќе пробам повторно. Пилешко дадов, следно планирам телешко
Д: Јаболко праска овесни снегулки Р: Батат, карфиол, цвекло, жолчка, путер В: банана, бисквити, млеко.