Палента и тиквичка со или без брокула и жолчка . Јајце со палента и урда или кисело млеко ми повраќаше и мислев дека е алергична но оваа комбинација е успешна
Вчера: Д: просо+круша +авокадо Р: мисиркино+ориз+тиквица+грашок В: млечна каша со банана денес: Д: спелтин гриз+ јаболко +боровница + банана Р: телешко + морков + батат В: селмолина со ад + какао + 2 бисквити
7+ Д: просо + јаболка + банана Р: телешко + цвекло + ориз В: во план е инстант каша со 3 житарки на холе + пола банана да замаскира, инаку не ги јаде
8 Д: Киноа, јаболко рендано и суви сливи Р: Телешко, тиквичка, морков, кромид, лук и маслиново В: Multi Grain на Хипп и пола банана
I moite ja obozavaa taa kombinacija.Sega se godinka i isto obozavaat avokado, banaba i proso ili avokado,kruska,banana,lesnik,biskivitki i kakao..i mama si kasnuva
Ке ја пробам и комбинацијата со просо, за утре додавам само тиква во добитнава За дојадување исто, само додадов какао, совршено
5+ Со пробување на вкусови почнавме на 4++ Дали можам да дадам од ова инстант каша, уште немам воведено глутен( на декларацијата стои дека нема глутен). Имаме пробано јаболче и ориз, уште немаме пробано просо или мора чисто просо да и воведам првиот ден?
7+ Д: 3 житарици од Холе+ слива+ јаболко; Р: батат, тиквица, брокула и карфиол+ маслиново масло. В: multigrain од Хип+ кисело млеко.
До сега имаме пробано јаболко, круша, слива, морков, ориз, брокула, тиква, компир и банана. Во таа ноќна каша пишува дека има ориз, просо, млеко, јаболко. Дали можам да ја дадам ова каша ? Инаку сме на АД.
Просо гледам немаш воведено, јас не би ја дала како ноќна, но сепак нека каже некој поискусен. Мене педијатар ме посоветува нови намирници до 12-1 најкасно да дадам.