6 Д: компир, морков, брокула и маслиново. (Исто од вчера, денес бевме кај баба и тоа имавме на располагање)
6 Вчера: Д: палента, спанаќ и маслиново м. Р: кашичка (хип) од тиква. Денес: Д: Ориз, спанаќ, морков и маслиново м.
Вчера Д: Банана, овесни и мајчино млеко Р: Брокула, тиква и палента + мм Денес ќе биде Д: Слива и овесни Р: Компир, тиква и брокула + мм
3.4. - 9.4. ручек и вечера понеделник | Р: киноа, интегрален ориз и брокула В: спелтин гриз со авокадо и банана вторник | Р: пилешко, компир, морков, тиквица, кромид, масло од репка В: овесна каша со јаболко и манго среда | Р: морков, карфиол, грашок, масло од репка В: спелтин гриз со крушка четврток | Р: телешко, батат, тиквица и масло од репка В: просо со адаптирано млеко и банана петок | Р: палента со телешко, морков и лукче В: гриз со адаптирано млеко и јаболко сабота: | Р: брокула, морков, тиквица, батат, лукче и маслиново масло В: гриз со адаптирано млеко и банана недела: Р: морков, карфиол, грашок, масло од репка В: просо со адаптирано млеко и јаболко
Д.каша со јаболко сува слива и ориз од хип Р.батат, тиквици и спанаќ В.заспа ке ја скокнеме изгледа, ако стане ке пробам да дадам банана и палента од хип
Д: каша хип со житарка , слива и круша Р: телешко + морков + грашок + ориз В: ноќна каша хип со јаболко и бисквита
VCERA: D: ovesni snegulki, jabolka, banana, avokado R: telesko, morkov, brokula, karfiol i maslinovo maslo V: Instant kasa Hipp DENES D: palenta, nesolena urda, k.mleko R: hipp kasa od Salmon V: Frutek noќna kasa
9 Д. Овесни со праска и јаболка. Р. Телешко, батат, карфиол, грашок, кромид и маслиново В. Ноќна на хип
7+ Д.јаболко на пареа, пола банана и просо Р.морков, тиквици и спанаќ на пареа В.инстат каша од холе микс житарки и каша од праска и круша на хип
9 Д. 3 вида житарки круша и јаболко Р. Цвекло, морков, ориз, грашок, тиквица, кромид и маслиново В. Хип ноќна
Здраво мајки малата е 1 и 2месеци. Никако не можиже да фатиме ред на јадење. Се буди накај 7-8 и давам 120мл адд кога го пие кога ќе остави малце по 2ч ке и направам некоја овошје со овесни ќе касни неколку лајчина и толку, потоа заспива спие од прилика 2-3ч потоа и давам млеко го пие цело по 3ч пак имаме ручек со мевце го јади претежно цело потоа пак заспива ии повторно давам млеко е тука мислам дека малце правам голема грешка, таа треба да има 3до4 оброка спрема возраста ама тоа понекогаш кај нас не може да успее бидејќи таа спие. Дадете ми идеа ваши мислења како повеќе да јадии и идеи за доручек ручек вечера и по колку пати да давам млеко адд бидејќи никако нејќи кравјо и по колку мл треба да пие, и друга ствар е тоа што ноќе се буди 1 2 ии 3ри пати се случва за млеко.позз
Бебе 7+ Вчера Д. Просо и кајсија и круша Р. тиквица, морков и кромид В. / Денес Д. Ориз и каша јаболко и сува слива Р. Компир, тиквица и кромид В. Просо и каша јаболко и круша
9++ Д. 3 вида житарки, круша,праска Р. Телешко, батат, карфиол, боранија, кромид и маслиново В.гриз со кајсија
7 месеци 10.4. - 16.4. - ручек За вечера е класика - комбинации на спелтин или пченичен гриз со некое овошје (банана, праска, јаболко, авокадо, манго...), просо со банана или јаболко или млечна каша со бисквити.
Не сум во МК. Јас го купувам ова масло од ДМ (био ладно цедено), претпоставувам го има и кај нас во ДМ. Мене ми беше препорака од патронажната поради висок процент на Омега 3 во него. Мисиркино купувам од фарма на пазар, а и во поголеми маркети овде се наоѓа чисто мисиркино, без додатоци.