9++ Д. Овесни, авокадо и слива Р. Цвекло, морков, тиквица, карфиол, кромид и маслиново В. Хип бисквити кајсија и круша
7м Вчера Д. Палента и слива Р. Батат, брокула, морков, карфиол маслиново В. / Денес Д. Палента и слива Р. Батат, карфиол и брокула В. Просо и банана
Мајки, дали може батат да замрзнам?Се мислев да го исечам и да замрзнам, бидејќи имам 3 поголеми парчиња па да не се расипат...Уште нешто...бебе не сака ни вода, ни чај, ни сок.., јас незнам што е работава..пробав и со лажица, и чашка за ракија, и од пластична чашка и од mum некапечка чашка, и со сок разреден на hipp..едвај две три лажички пие..ако му дадам на сила се задавува.Не знам што е работава..
7++ Вчера: Д. Просо и круша Р. Компир, карфиол и брокула В. Палента и банана Денес диета, ручекот го промашивме Д. Ориз и круша Р/ В. Каша од јаболко
7++ Д.кајсија и јаболко со ориз Р.батат, брокула,карфиол, лукче В.слива со круша каша и палента За доручек и вечера давам готови каши со житарки мешано, само банана давам свежа, мн ми се грди кашите со банана готови, а ручек му готвам на пареа.
Нема кај нас масло од репка, јас се отепав од барање во сите можни маркети и нигде ти немаше. Мене од Германија од Хипп ми го носат.
7++ Д.ориз и каша со слива и круша Р.батат, спанаќ, лукче, морковче, малку просо и маслиново В.просо и каша кајсија и јаболко
6+++ Р: морков, компир, брокула, мисиркино и маслиново. В:банана и круша. Денес не беше расположена, по 2-3 лажички касна само
9+++ Д. Просо, слива и јаболка Р. Цвекло, морков, карфиол, брокула, тиквица и кромид В. Палента и јаболко