Вчера Р- пилешка чорба со зеленчук В- палента, спанаќ и кисело млеко Денес Р- Палента, кромид и спанаќ В- гриз на холе со јаболка
Вчера Д- овошен јогурт со кисело млеко, банана јаболко и праска Р- телешко, спанаќ, компир и малку карфиол со лажичка путер В- палента со кисело млеко - ич не ми изеде Денес Д- тиква и круша Р- телешко, брокула, карфиол и батат и мм В- планирам палента со кисело млеко конечно да јаде повеќе.
Бебе 7 месеци: Доручек и вечера млеко со житарки. Ручек - пилешко месо со ориз, морков, грашок и печурки Ужина ќе биде млеко и кашичка од банана и малини
Вчера 7+ Р- телешко месо, брокула, компир и масло од репка В- нема, излезени бевме Денес Р- спанаќ со ориз и к.млеко и малку кромид В- гриз на холе со дуњи и кокосово масло
Бебе 7 месеци: Доручек - млеко со житарки со какао Ручек - јајце, спанаќ, ориз и павлака за готвење (крем фреш? Не знам како се вика на македонски ) Ужина - млеко, банана и бисквита Вечера - млеко со житарки со камилица
Мајки кус кус со што го комбинирате, дали да дадам прво неколку лажички за проба , со оглед на тоа што досега не и имам дадено? Бебе е 9м И какао како да воведам? Како се додава сирово или ?
Бебе 7 месеци: Доручек - млеко со житарки со овошје Ручек - кускус со пилешко, морков, пашканат, грашок и маслиново масло Ужина ќе биде млеко и кашичка од манго Вечера ќе биде млеко со житарки со камилица Јас денес дадов првпат кускус. Го сварив како што пишува на упатството на кутијата. За подобар вкус го сварив во водата во која се вареше пилешкото. Дадов околу 30г сварен, останатото беше зеленчук и месо. Инаку со сѐ може да се комбинира, со сѐ одговара.
Супер , ќе го дадам утре за доручек да пробаме. Малку каснам со него али ете нека проба да имам со што да сменам. А какаото како го даваш?
9м Д- тиква и јаболко со 1/8 јајце за прв пат Р- телешко , тиквичка, компир, брокула и малку кромитче малдо+мм В- палента со кисело млеко ( од кога ми пројаде км само тоа и давам преку еден ден♀️
Р- готова кашичка од морков, компир и пилешко + масло од репка В- инстант каша од просо, јаболка и банана И вчера и денес исто ќе јаде, утре имам испит и немам време да готвам
Доручек - млеко со житарки со какао Ручек - леќа, морков, телешко месо и маслиново масло Ужина - млеко и кашичка од јаболко и урма Вечера - млеко со житарки со камилица Печурки може да се даваат од 6+ месеци, јас веќе имам воведено, добро ги прифати. Печурките треба да се свежи се разбира, не од тегла. И кускус имам воведено, дадов обичен како што јадеме и ние.
Печурки не се даваат под година.Имаат микотоксини кои бебешката јетра не е способна да ги свари.И обавезно печени на висока Т.