Zdravo Na 7 ipol meseci kolku obroka treba da davam? Uste ne sme pocnale so vecera A sme so dorucek i rucek i sme na doenje
Таман сте, мислам рано е за трет оброк. Обично треба нов оброк да се воведе месец по претходниот воведен. И ние сме 7ипол, ручек и вечера има. После 8ми месец планирам и доручек да давам
Вака стои на апликацијата Solid Starts. Ама и мене ми е скептично дека се печурки а сакам да дадам ќе сменат вкус малку.
Вчера 10+ д: просо,јаболка,кајсија ужина: каша на хип банана,кајсија,јаболко р: телешко,компир,брокула,морков, кромид,малку путер (воведувам прв пат путер) в: палента,јогурт Денес планирам д: палента,јаболко,морков,цвекло у: бисквита,пола банана р: спанаќ,ориз хип,морков,кромид в: 5 вида житарки на хип
Давам житарка со нешто овошје (по малку за да уведувам), палента и кисело млеко или спанаќ, инстант кашите или бискоти со ад Околу 8 вечера, а измеѓу ручек и вечера пие млеко
7+++ ( БЛВ) Вчера: Р: палачинки од спанаќ, јајца, банана и овесни снегулки со грчки јогурт. В: банана и палачинки од ручекот. Денес: Р: омлет од 2 јајца + урда помешана со една лажица грчки јогурт ради конзистенција. В: Тиква и банана.
Бебе 7 и пол месеци Доручек - млеко со житарки Ручек - пилешко месо со ориз, цвекло и маслиново масло + овошен јогурт Ужина - млеко + кашичка од јаболко Вечера - грашок и морков И пред спиење ќе пие млеко со житарки
Може да те замолам за рецепт за палачинките со спанаќ? Моево е 8 месеци и е моментално на комбинација на кашички со парчиња и блв, ама планирам да премине целосно на блв, па сакам да му направам и палачинки и мафини. Имам воведено сѐ од алергени, и јајце и глутен и млечни.
Од оваа недела, син ми е 8++ и веќе има три главни оброци: Д: овесни палачинки со спанаќ, јајце и банана (по рецептот што го постираше @Doktor F Р: чорба од црвена леќа, морков и компир со масло од репка и малку магдонос и лукче во прав В: гриз со овесно млеко и половина јаболко _______ Д: експандирана киноа со грчки јогурт и домашен џем (намаз) од диви боровници Р: домашно телешко и сладок компир В: овесна каша со АД _______ Д: палента со урда Р: полпети од брокула, компир и пармезан со малку маслиново масло + грчки јогурт В: Holle ноќна каша од банана _______ Д: Holle каша од 4 жита со јаболко Р: печена бела риба со сладок компир и тиквичка зачинети со малку маслиново, лукче и магдонос В: гриз со бадемово млеко _____ Д: мафини од јајце, спанаќ, тиквица и урда со грчки јогурт + парче авокадо Р: полнета пиперка со пилешко, морков, кромид и магдонос В: млечна каша од спелта со авокадо и банана