Ја запоставивме темата 8+++ Вчера: Д- овес со малини и боровинки Р- ориз со лосос В- инстант каша на хип со просо и јаболко Денес: Д- кајгана со спанаќ и кк млеко Р- Макарони во сос со зеленчук В- Бебе бисквити со ад
10+ D: ovesni snegulki so jabolko praska i slivi R: hipp telesko (pocna da mi odbiva domasni kasi pa da probam so gotova malku mevce da kasni) V: semolina hipp so banana (ke bide)
Колку грама треба да биде порцијата на бебе од 5++ месеци? Пробуваме вкусови, ама не секој вкус посебно по 3 лажички, туку секој нов вкус со веќе воведена намирница (пр. Компирче со тиквичка и јаболче, или само компирче со тиквичка). Смеам ли така да правам? Беба си е јадач, ќе ја изеде цела чинија и сака уште, па нудам цице.
8+++ Д: овесни снегулки со јаболко, круша и боровинки Р: телешко, компир, морков, кромид, грашок, мм В: просо со грчки јогурт, банана и вишни
Фрутолино, кексолино од кога давате? Дали можам да давам фрутолино насабајле како доручек? Со оглед на тоа дека има внатре гриз а уште не сум му дала
6++++ Dorucek Ovesni snegulki so jabolko,sliva I 1 lazicka grcki jogurt Rucek Pilesko so grasok,batat, 1 list blitva I kinoa
9 месеци Д: омлет со просо и cottage cheese Р: мисиркино, батат, тиквичка, боранија, лук В: палачинки од микс житарки, банана и малина
Изматив едно јајце, ставив 2 лажици претходно сварено просо и една лажичка од сирењето и ги измешав заедно. Тавата со путер премачкана и ја испеков смесата во форма на мали палачинки (една лажица смеса). Мали беше воодушевен
Мајки, при воведување трет оброк- вечера, која грамажа ја давате? Дали исто како доручекот и ручекот или?
8++ Доручек : Овесни палачинки со банана и грчки јогурт со овошје. Ручек : Цвекло, морков, тиквица и јаболко.
Појадокот е ок, ручекот треба да се збогати малку со калории и нутритивно, компир, сладок компир, житарка, месо...
Кога почнавте да давате млеко тетрапак? Ние сме 1годинка точно и сакаме да почнеме да му даваме но не сум се решила уште. И како ли ќе му давам ноќе? Или ноќе да цица? Стварно незнам... Јадеме се, Но И сеуште си цицаме