Д: просо, манго, јаболко, аронија Р: телешко, грашак, макарони, брокула шери, лук, маслиново В: тиква варена со ад за чудо јадеше обично тиква не ја сака Гледам повеќето ставате батат во комбинација блазе си ви мојава ниту батат ниту компир не сака да јади.
Вчера Д: банана, авокадо, грозје Р: жолчка, 1/2 белка, тиквица, карфиол, доматен сос В: ориз на хип со ад и малку готова каша од праска Денес Д: овес, рендано јаболко Р: риба, карфиол, сладок компир, пиперче В: палента со јогурт Утре Д: авокадо, круша, малку кокосово масло за мирис Р: зјачко, модар домат, сладок компир, лукче Вечерата ќе ја смислувам утре
Вчера: Д:Амарант, јаболко и банана Р: телешко, тиквица, батат, пиперка, кромид, боранија+маслиново В: Гриз+АД. Не додадов овошје, самото Ад е многу благо. Денес: Д: палента, јаболко, круша Р: компир, лук, пиперче, морков, зелена леќа+маслиново В: домашно кисело млеко+овес
Д: спелтин гриз со манго и банана Р: исто како вчера, телешко со сладок компир, тиквица , карфиол и грашок
Д: овесни снегулки, манго, банана, малина Р: амарант, авокадо, грашок, круша В: ориз, ад млеко, какао
Д: палента, јаболко, путер од лешник, грчки јогурт Р: јајце (цело), брокула, карфиол, тиквичка, морков В: кисело млеко со бисквити
Д: амарант, банана, праска и малку круша Р: домашно пилешко, ориз, тиквица, блитва, кромид, пиперче, малку лук и маслиново. В: кисело млеко со просо @ija какао од колку воведе? @Ano гледам даваш кокосово. Многу го сакакам, ептен убав вкус ми дава со овошје, на големата редовно и давав. Купив и сега за малово ама прочитав негде сега по ново не се давало, штетно било. Немам време да истражувам за веродостојноста на информацијата па од шубе не давам. Дали имаш некое веродостојно инфо околку ова? Едит: Се заборавам да напишам дека воведуваме и жолчка, денес втор ден 1/4. Му ја давам чиста, си шмата со устето
Не не сум дошла до такво инфо. Баш сега ме заинтригира и прво на солид стартс проверив зошто прилично ми личат дека им се поткрепени мислењата и вика дека е во ред. Единствено предупредување кај нив е за адитивите и начинот на пакување. Јас секако земам органско и пакувано во стакло.
Од 8+ какао почнав да давам и јас сакав да давам кокосово и негде прочитав дека штетно било и се премислив не давам ама не ми текнува кај прочитав.
Обично какао или рогач? Порано знам рогач дававме. @Ano кое е virgin, extra virgin знаеш, со запазени препорораки согласно Солид старс? Зимав порана био космос мислам сега па земав од Кам мислам пишуваше органско, имаше некоја таква ознака што ме примами да го земам. После ќе го проверам ама не верувам да ги има погоре спомнатите карактеристики. Ќе се искористи за надворешна употреба.
Од дм го зедов појма немам какво е иначе во бременост земав од Зегин органско какао има за бебе зедов од дм и кокосово масло имам исто од Зегин органско ама решив да не и давам никакво.
Денес Д: Палента, батат, тиквичка Комбинацијава ми ја препорача нутриционист како добра иако според мене скроб и скроб не се меша. Давате ли вакви комбинации?
Јас да, посебно батат. Тој е малтене тиква повеќе него компир. Пример ориз и компир не давам заедно. Не знам по некоја моја логика одам што би јадела јас
Јас пак негде по хрватскине групи прочитав да не се мешаат скробни со житарки мада има готова каша ориз со тиква на холе кој да знае.
Д: овес, банана, јаболко Р: неуспешен обид со сѐ друго, 10тина лажички тиква печена со палента. Денес ми се чини само за бебето готвев. Толку тежок на јадење евенезнам.
Д: рендани јаболко и круша, овес, грчки јогурт Р: мисиркино, компир, морков, грашок, брокула В: ќе се обидеме со гриз, банана и какао