Д: овес, рендано јаболко и слива Р: лосос, сладок компир, карфиол, маслиново В: тиква, АД, мелен орев
Д: овес, Ад, јаболко, банана Р: зелена леќа, морков, компир, малку целер, пиперче, кромид, лук и домашен путер. В: гриз, АД, малку праска. Утре појма немам
Вчера Д: амарант, манго, дуња, малина Р: пилешко, авокадо, цвекло, палента В: пилешка супа и зеленчук со двопек неуспешно Денес Д: киноа, јапонско јаболко, јаболко, круша Р: телешко, компир, грашок, шери, лук, маслиново В: кисело млеко со двопек
Д: овес, јаболка, банана Р: ориз, спанаќ, боранија, малку батат Првпат сѐ да си изеде со минимум молење, иако комбинацијата
Д: кисело млеко со лепче. Р: компир, морков, телешко месо и маслиново масло. В: гриз, банана, какао и цимет.
Д: палента, круша, слива Р: ориз, спанаќ, малку кромид (првпат давам) Во колку часот давате ручек обично? Уште не сум дала, касно ми се чини.
Јас не сум мешала. И тиквата не ја мешам, и таа ја давав како основа за да имам повеќе комбинации за ротирање. На Фејс разгледај ја и заследи ја хрватската група Domace kasice za bebe. Одлична е, супер совети има и насоки, плус многу идеи и рецепти.
Да, член сум, супер е групата. И мене ми е логично да не се мешаат, ама од друга страна сум со прашалниците дали ќе е доволно нутритивен појадокот без житарка.
Д: хељда, јапонско јаболко, круша, костен Р: просо, блитва, жолчка, цвекло, банана, мандарина В: гриз, ад, какао.
Бебе 7++++ Д: просо, банана, круша и праска. Ми скисна со жолчката веќе, му дадов денес половина наеднаш. Р: палента, брокула, карфиол, тиквица, маслиново, кисело млеко. В: гриз+ АД, малку банана. Немам идеа што млечно би дала освен гриз и овес.
Пробај тиква со ад, ориз со ад, кисело млеко, јогурт, грчки јогурт со палента, двопек со јогурт, лепче со јогурт, макарони со моцарела немам дадено а сакам, тарана со кисело млеко.
На големата и немав давано бело брашно скоро до 2-3 години. Не знам зошто тогаш може така беше или дека јас избегавав. Сега гледам штом се воведе глутен се дава. Супер што ми ги даде предлозите, ме поттикна да размислам да дадам за почеток бар тарана и макарони. Двопек како даваш, потопен? Млечно имам дадено само домашно потквасено кисело млеко, дали моцарела треба да воведувам 3 дена? Денес: Д: Палента, цвекло, круша+ пола жолчка Р: пилешко месо домашно, ориз, тиквица, целер, кромид, лук, маслиново В: се надевам ќе стигнам да ја испечам тиквата па по предлог на @ija тоа ќе биде, со АД.
Двопек потопен давам но и цело парче па си гризи, претежно и јас давам домашно кисело млеко мада не е фан на кисело млеко, немам дадено моцарела би требало три дена да се дава, порано глутен покасно давале сеа со новиве препораки порано се дава.