Легната сум со децава и станам губам е ситуацијата . Од тинекс органскиот дел, ама сега не се сеќавам која фирма, ќе ти сликнам сабајле.
10м Д: банана, јаболко, овес, спанаќ, сок од цеден портокал Р: цело јајце, авокадо, просо, морков, црвена пиперка, цвекло В: исто што и ручек, голема количина имаше
потполно си во право и за керкичката се водев така и се чудев како некои тераат од одма на 2 па и 3 оброка и еве мене ми се случи тоа ....Син ми не е гладен за млеко не давам јас 3 полни оброци и не е од вчера после 15 дена почна да јаде два пати не јаде цела количина што е подготвена туку до пола а 3тиот оброк кога го има е малку што останало од вториот и секако во главно е доењето .....но кога бара да цица има посебен плач и гледа во гради а кога сака да јаде прави апап со устето ....се водам по тоа .....не дека се правдам ама јас бев исто мн ригорозна со ќере и се по список одев сега синчето ми покажува колку навистина постојат деца кои од порано се спремни да јадат .....тој уште од 4 месеци почна да гледа по нас и да се тргаме кога јадеме за да не се лигави ( не сум од тие дај му да лижне )
11 месеци Доручек: омлет цело јајце, плус малку леб Ручек: макарони со сос од зеленчук Ужина: шмукалче Вечера: палента со грчки јогурт веројатно
10м Доручек: јаболко, круша, овес Р: телешко, сладок компир, тиквичка В: готова каша Хипп гриз, какао, банана
Вчера Д: просо, јаболка, суви кајсии Р: тиква, тиквица, мисиркино, ориз, маслиново масло В: овес, банана, авокадо и млеко Денес: Д: спелтин гриз, јаболка, праска Р: брокула, карфиол, просо, тиквичка, маслиново масло В: овес со јогурт
Д: просо со козјо кисело млеко Р: телешко, црвена пиперка, кромид, доматен сос В: готова каша со гриз и ванила
Јас користам палента од ДМ Био и грчки јогурт grekos од Кам. Да се надоврзам, мене ме интересира кое кисело млеко користите?