Да ако користиш позелени може да направат. Ние го надминавме тој период на ‘банана мен’ , сега си јаде сѐ.
Ја варам во вода, од ДМ користам. Може да се комбинира со се. Овошје, зеленчук, кисело млеко, јогурт, урда.
Zdravo ke odime na odmor na nekolku dena kako da i napravam kasicki za da i ponesam,kupovnite ne gi mnogu saka,izvodlivo li e da i zgotvam od doma i da ponesam ama neznam kako da go cuvam i dali moze taka?
Јас искрено не би ризикувала. Подобро ако има опција мало плинско и свежо да вариш. Максимум што сум чувала од денес за утре и тоа да е без компир, спанаќ пример. Веројатно можеш затворени теглички, да ги ставиш во тенџере со вода и да зоврие водата, да се вакумираат, ама колку би издржале така, немам искуство. Плус транспортот, дали ќе се цело време во ладилник?
До сега имам давано грчки јогурт. Не го обожава и не ми го јаде јадењето кога го ставам. Со лажење сме. Дали давате младо не солено сирење на пример. Какво кисело млеко и павлака ако може слики. Да пробам друг млечен производ, ако со грчкиот јогурт значи дека е воведено се од млечен производ.
Кисело млеко, јогурт пробај. Грчкиот знае и тежок да им е, особено тој со 10 посто масленост. Јас кисело млеко Алпско давам и го сака. Несолена урда или котиџ можеш да даваш.
Грчки со 10% масленост и мојава ќерка не го сака и е тежок, а со 2% пример го јади без проблем. Инаку штом си воведила преку грчки и други млечни може да даваш.
isto seckam se sto mislam zelencuk varam i blendiram...malata ne jade veke zelencuk ako nema kromid ili praz vnatre
Ајде малку да ја размрдам темава. Еве што ручкаше изминатава недела. Полека се префрламе на парчиња, ептен сака да јаде сам. Чекам и ваши идеи за finger food. Понеделник Д: гриз, праска, банана и ореви Р: мисиркино, тиквичка и кус кус од наут и леќа В: овес, јаболко и цимет Вторник Д: гриз, круша, ореви и цимет Р: мисиркино, ориз и брокула В: сладок компир со АД Среда Д: овес, јаболко и цимет Р: омлет со брокула на парчиња и лепче со козјо к.млеко В: Хип ноќна каша Четврток Д: палента, круша и банана Р: телешко, компир, пченка и морков В: гриз и слива Петок Д: просо, јаболко и банана Р: полпети од мисиркино, сладок компир и брокула и к.млеко В: палачинки од вода, банана и овес со намаз од грчки јогурт и боровинки Сабота Д: просо, боровинки и банана Р: ќофтенца од тиквичка и јајце пржени на путер и парченца моцарела В: Хип мусли со АД Недела Д: гриз, јаболко и спанаќ Р: полпети од мисиркино, хељда, брокула и морков В: мафини од овес, банана и боровинки
Кромид, лук, морков, наут, ориз, телешко. Ставам плус зеленчук карфиол, тиквица, целер зависи што имам дома.
Леле бе, до вчера мислам кашички јадеше само за ручек и доручек, а сега цело мени како за големо човече . Ај љубов . Од 9 практично почна се, така? Не ми се верува, за два месеци ќе првам и јас мафини. Не можам емоциите, да си ги приберам после постов. Фала ти Бела .
Гриз од скоро почнав да му давам, чисто за да имам повеќе опции. Можеш мислам од 7+м. Уф, преку ноќ се менуваат Џолин. Не бев ни свесна колку уствари знае и може да јаде сам. Претходно давав по нешто ситно, ама немаше особен интерес и полесно ми беше каши. Како што слабо качува килажа со кашите бар знаев дека е најаден. Планот првично ми беше прво да блендирам, па да пасирам и накај 9 месеци парчиња. Ама малце повеќе од 9 имаше кога посериозно пристапив на тој метод. Он е прав мал гурман, да не си го подречам. Ужива дур јаде, да ти е мерак да го гледаш. Пошто сум турбо темпо сеуште некои вечери и доручеци му се во форма на каша, ама ручекот е претежно парчиња. Скоро секогаш е изедено сѐ што ќе му послужам. Ти посакувам и твоето бебле така да си лапка. Многу гордо се осеќам, дури ни нередот не ми смета. До душа и не прави некој неред, минимално ‘фрла’ на земја, поточно нешто несакајќи ако му падне. Те охрабрувам да почнеш, стварно е преубаво чувството да го гледаш.