Моево дете ме умре со јадењето, генерално правам и фрлам, одвај ако проба 2-3 лажици од ручекот. Се молиме и на крај се откажувам оти не сакам да му створам одбивност ама мака ми е. Ама ајде последниве денови да пишам што јадеше: Д:Овес, малини, банана Р:телешко, морков, печурки и салата од цвекло В:Хип овошна каша измешана со грчки Д:Овес, банана и боровинки палачинки, портокал Р: Ориз и спанаќ В: Кисело млеко со леб Д:Мафини со боровинки и малини Р: Грав како манџа со зеленчук и салата од цвекло и краставичка В: Пак од мафините и малце јогурт Д:Банана леб Р:Готова каша болоњезе телешка В:Хип млечна каша со рендана јаболка и цимет Д:Кајгана, авокадо, портокал и павлака измешана со малинки Р: Лосос со брокула, краставичка В: Хип млечна каша со тиква и цимет
Сѐ е од око. Така правам за нас, а сега и за него. Базата е 1 јајце, 2 лажици овес, 1 банана и вода од око, да дојде соодветна густина. Денес додадов спанаќ, некогаш ставам боровинки, можеш јаболко, круша. Што сакаш тоа.
@Bella_Stella Бела, си пишала погоре дека си дала моцарела. Каква даваш? Edit: И @1209 да каже каков леб дава
Моцарела на Zott. Леб дадов од цело зрно на Жито Лукс, ама сакам некој друг, тој има семиња низ него.
Вчера Р: Компир, морков, грашок, маслиново масло В: Авокадо, банана, слива и 2 лажици Hipp 5 Grain Денес Р: Батат, брокула, жолчка, маслиново масло В: Круша, слива и 2 лажици Hipp 5 Grain Бебе има 7 и пол месеци, давам ручек и вечера бидејќи наутро имам многу повеќе млеко отколку навечер.
Обичен, од маркет, иаме локален тука ние од фурна и од тој давам. Мислев да месам ама уште за тоа време иам и размаанав.
Zdravo kako gu cuvate teleskoto meso? Jas vcera zemav dali da go svaram pa da go zamrzam ili taka svezo da go zamrznam?
Јас го делам на парчиња, варам, па го ставам во пластични чашки со малку од бујонот. Покривам со стреч фолија и ластиче и замрзнувам. Кога правам ручек го ставам парчето во зеленчукот што се вари да се одмрзне.
кога имам повеќе време го варам и сецкам на парчиња и со водата што се варело обично го делам во теглички (оние стаклените за кашички бебешки) затварам со капак и во фрижидер и имам ручек во секој момент полу спремен.После може одмрзнувам , додавам зеленчук зависи што готвам дента за бебушот. А кога немам време а најчесто правам вака, како што ми е купено го сечкам на парчиња и во ќесички мали го замрзнувам и тоа е тоа
Јас кило месо варам на поголеми парчиња. Откако е готово го делам на соодветна грамажа и го полнам во теглички, додавам од бујонот и така го замрзнувам. Вадам пред да готвам зеленчук. Во сад со вода ја ставам тегличката и одмрзнато е да брзо.
Не знам искрено. Јас секако бргу го трошам. За 2 недели макс, зошто не зимам големи количини. Јаде месо 4-5 пати неделно.
Pak jas Kakvo vi e teleskoto meso na secenje meko, ili tesko se sece? Zemav kao od provereni izvori a prv pat kupuvam telesko pa neznam kako treba da izgleda.