Јас планирам до година да терам вака. Сепак АД млекото има голема нутритивна вредност што ниедна ужина не би можела да го замени. После година ќе почнам со друго млеко чат-пат, ужинки и сл.
7+ Д: гриз со кајсија, јаболко, банана. У: грчки јогурт со банана Р: супа од зеленчик (тиквица, карфиол, морков, компир)
Заборавив да одговорам Зависи количината на овошјето. Обично правам помалце, тогаш потопувам урми во врела вода, ги лупам и со вилушка ги гмечам, па ги мешам со овошјето. Ако правам поголема количина ги блендирам со малце вода, па ги додадам во овошјето.
Пробав со сируп од урми, маж и поголем батко повеќе го бендисаа, мене киселко ми е повкусно. Фала ти мама. Да не сум оф топик Бебе 9+++ Вчера Д: мултигреин со авокадо, круша и малку банана; Р: манџичка со зеленчук, телешко и просо; В: проја мафини со урда и спанаќ и грчки јогурт. Денес Д: овесни снегулки со јаболко и слива; Р: лаврак, грашок и ориз; В: ќе биде нешто брзинско
9+++ Д: просо, круша, праска и слива; Р: мисиркино, тиквица и киноа; В: палента, јајце и грчки јогурт.
Јас давам цело јајце, така и го воведив, така го давам. Киснам од вечер и варам со повеќе вода, на крај го процедувам за да ја истурам вишокот вода.
какво мисиркино давате, од каде зимате и како го подготвувате? ве молам за совет, сакам да сменам, јас само телешко давам евентуално готова каша со мисиркино. исто и риба се токмам да купам и подготвам.
Ќофтиња со компир,морков, брокула карфил презла и јајце. Рендаш свеж компир и морков( за побрзо да се сварат) ставав да се вари со брокулата и карфилот, кога ке е сварено со вилушка пасираш ставаш јајце презла 2-3 лажици мешаш, формираш ќофтиња и во релна на хартија за печење 15-20.
7++ Д: инстант каша од хипп (4 житарици,слива,јаболко, банана) Р: тиквица, морков и компир со пилешко.