Свежи урми од Стокомак во кутија се продаваат. Ги попарувам со врела вода, оставам да отстојат 5 минути, ги лупам и после ги блендирам. Обично ги ставам во киселкасти каши да заблажат. Исто има и сируп од урма, тој директно само се додава во каша или смеса за палачинки/мафини да заблажи.
Мајки некоја идеја брокулче со што да искомбинирам за зеленчуков ручек? 6ипол сме Пробани сите овошја Компир Пашканат Морков Благ компир Брокула Тиквичка Тиква... а 5 дена ни рекоа после вакцина да не додаваме непробани Ептен сум без идеи..
Да не му направи ептен запек се мислам и компир и морков.. не сме далеку стигнати со пробувања за жал со слива да му дадам фала мајка
Денес имаше ручек - брокула, компир, морков, карфиол, тиквичка и месо. Отстрани го месото. Со благ компир и тикичка можеш. Ем нема да е лепливо од тиквичката убава текстура ке добие
Брокула со батат и тиквичка Брокула со морков и маслиново Брокула со тиква и тиквичка (слично ко со батат ќе му дојде)
Во ДМ го земав на Био, ама мислам дека има и по другиве маркети поголеми. Не е битна фирмата битно е да е цејлонски, а не обичен.
8 m. како би требало да изгледа 1 ден(за хранење ,млеко) П.С. со кока храна и кога се почнува со крута храна или уште да давам каша?
Брокула,тиквица и морков 6+++ Ориз,киноа,просо не сме пробале, за 3 дена смееме после вакцина па мислам добро ќе се вклопат и за да го најадува повеќе
Јас да прашам од кај го купуваш сирупот од урми. Не ми ги блендира рачниот блендер убаво урмите а има некои овошја што се покисели како праски па сакам да прикријам киселост..
Денес прв пат му дадив пастрмка, три пати дали касна се исповрати што касна. Јадел лосос, скуша, ослиќ прв пат пастрмка пробува можно е да му смета или случајно бидна повраќањево памет немав. Кога почна да се дави и да повраќа во хранилка, вода и риба
Вчера: Д: Готова каша на хип Р: пастрмка, ориз и брокула Денес Д: Просо, праска и авокадо Р: пастрмка, компир, кромид @firequeenn од Стокомак имам зимано сируп од урма, верувам сегде по маркети дека го има. За старт мала количина стави, многу е благ