Јас денес по рецепт одев со свежи сливи ко карпи да блендав со рачен блендер. Ама во нутри сигурно може
A si probala li vo nekoja hrana da stavis ad mleko i toa nz kako se gotvi znam deka ne se vari. Milion i edno prasanje imam vo vrska so hrana
Сите од ДМ. Киснам и варам на тивко, на самото пакување пишува колку време е потребно. Имам пробано од се освен спелта (чекам 8+ за глутен) и со зеленчук и со овошје (зеленчук не сака колку овошје па помалку ги јадеше но не ги одбиваше). Е сега дека од скоро почнав со ручек давам месо/млечно/путер/маслиново и не ги мешам веќе житарките со зеленчук дека ги давам само за појадок освен палента и ориз. Едит: Во бебе готвач има комбинации и со зеленчук и со овошје
Jas imam zimano od prodavnica za zdrava ishrana vo kit go vo tadtalige Sto e.Moze I so zelencuk kombinacija I so ovosje.
Majki pak jas griz kakao i banana otkako ke se napravat dali moze da se dadat po 1.5 h bebe zaspa samo so napraiv kasa i izmiv kup sadovi
Majki ajde pak pomos za mene , dali moze da svaram kinoa i koga ke e pri kraj da dodadam krusa i jabolka da omeknat samo min dve pa da blendam ili moram posebno
Слободно можеш така. Да не сум офф 8 месеци Д: киноа и диња Р: пастрмка, компир и кромид на крај цел патлиџан изеде У: лубеница
Majki ja palenta svariv so epten malku puter i posle dodadov grcki jogurt, da ne e stetno nesto sto izmesav 2 mlecni proizvodi ama otposke mi tekna , mahinalno si ja svariv so malku puter I dvata proizvodi mi se prethodno vovedeni
Majki kolku stavate koga gotvite kinoa, palenta, oves i sl. Mi iskaca stalno celo tendzere i mn frlam. Obicno stavam 4 caski voda od 0.20ml i 1 ista caska od namirnicata
Овес, киноа со повеќе вода, па истурав вишокот на вода. Исто 2 супени лажици од житарката. Палента околу 180-200мл вода со 2 супени лажици.
Имам филџан црвен од нескафе тој ваљда е 200мл и зависи 1ипол до 2 супени лажици од намирницата. Тоа ми е мерата
So kakva voda gotvite kasi, cesmovaca ili flasirana, ja sea za sea flasirana koristam i koga gotvam mesoto mi odi 1.5 l na jadenje zasto ja frlam prvata voda sto pusta pena, dali moze bar prvata voda da vide so od cesma pa posle kaj so ke vari flasirana. Moze i gluposti prasuvam ama totalka sum nova vo gotvenje
Немаш потреба да вариш со флаширана, продолжи си со вода од чешма. Јас само ако нема доволно вода кога блендирам каши додавам малку од флашираната.