Нашето денешно мени: * Доење кога сака, колку сака! - Појадок (11:00-12:00) - Каша/ Банана и авокадо со овесни снегулки * Доење кога сака, колку сака! - Ручек (15:00-16:00) - Каша/ Жолта боранија, црвена пиперка, морков, младо лукче и просо * Доење кога сака колку сака! - Вечера (18:00-19:00) - Каша/ Палента и јогурт (Помеѓу оброците парче круша во хранилка со мрежичка)
Ти текна на Нова дека сега сама се нервираш? Не вреди да се нервираш ти за некој кој повеќе сака да контрира отколку да сподели конструктивно мислење. Не паѓај на провокации.
Вчерашното мени: Овесни снегулки,круша.банана и суви сливи идеална комбинација прв пат пробуваме глутен добро помина Ручек: Компир, морков, брокула и кисело млеко
Круша и ориз Значи моево дете се би јадело само да има барем малку вкус на круша, чудо од дете е. Не дека беше благо, ич не беше и многу беше блуткаво, ај реков малку остана јас да го дојадам да не го фрлам, одвратно беше Ама незе и беше преубаво, може повеќе од 100 гр. изеде
Mojte obidi za kasi jas si gi jadam. Od zatnatoto nose nisto ne sakame da jadime. Edvaj so lazenje po nekoja lazicka od napravenoto. Mama mora da gotvi za bebus i da nudi a 5-6 lazicki ke lapne samo. Veke tri dena ne maci noseto
Денешното мени: -09:00 каша од кајсија (Хипп) -12:00 кисело млеко со жолчка (половина изедовме околу40-50гр) -16:00 телешко месо, пченка и брокула (200гр) -18:00 млечен десерт од Хумана со вкус на праска (100гр) -во 21:00 ќе лапка јогурт со овесни снегулки Цицаше досега 3 пати, пиеше свежо исцеден сок од јаболко и наместо вода пиеше чај од бел слез (пак кашламе ).
Леле и мојава претходниве два дена ич не јадеше. Носот чешма. Се што направив фрлив. Денеска е подобра и супер се најаде. Доручек Каша од сливи и овесни снегулки. Ручек Компир, морков Вечера Круша и гриз
@НаталиЛили ме потсети со комбинацијава колку само кашички од компир и морков си имам направено и изедено Ќе пробам деновиве и со маслиново ама не сум некој оптимист дека ќе ги јадеме
Нашето мени за денес: Доручек: ржнани снегулки, круша и цврст јогурт Ужина: печена тиква Ручек/Вечера: компир, тиквица, цвекло и пилешко мевце Доење колку сака и кога сака.
Pojadok-cokolino Rucek-mesavina na zelencuk so telesko. Vecera-biskvit so banana. +ad mleko i malce ovosen sok. Isto i nie nekolku dena edvaj 5/6lazicki od kasite jadese a i mlekoto go namali oti zatnato noseto pa nemozese lesno da disi. Denes sme malce podobri i jadese poveke kasa
Нашето денешно мени Доручек: Печено јаболко и оризови снегулки. Ручек: Боранија, тиквица, брокула и пилешко месо. Вечера: Палента со јогурт.
1 оброк јапонскио јаболко+жолчка+гриз 2оброк цвекло+кромид+компир+кокосово масло 3 оброк интегрален ориз со овошје
Да, со јаболко и со круша како овошна комбинација. Со тиквица како зеленчукова и најчесто за вечера му ја спремам со кисело млеко.. Моево секако ја сака. Палента му е нај, нај, најомилена храна.
За денес: - јуфки без јајце со малку кисело млеко - варена тиква и јаболка - прокељ, лукче, пашканат, морков и малку свеж магданос - овесни снегулки и круша И после 19 часот на доење сме
Pojadok-ovosni snegulki. Rucek-domasna supa +morkov i kompir. Vecera-biskviti so banana.. +ad mleko(okolu 350ml vo tek na 24c) voda okolu 10ml(edvaj)