Од кога почна со дохрана, се сум варела со вода од чешма. Флаширана ( Ладна) исклучиво за ад млеко и за пиење. Макар што и за пиење се случило и од чешма да се напие, ретко ама се случило. Секако додека се свари храната, врие на висока температура.
Може, само немам точен, од око ги правев. Пола банана и резне авокадо изгмечив со вилушка. Додадов јајце и брашно колку да згусне смесата. Сега ми текна дека додадов и лажиче путер од кикирики. Печев на среден оган.
@*Amethyst* Jaс цело копанче ставив да се вари, заедно со еден морков и еден компир мал. После изблендав со малце од водата каде што се вареше, секако претходно мевцето го исчистив. На крај додавам малку путер несолен или маслиново ладно цедено. Вака мирисаше на кокошка корнеше кога ја помирисав кашава, викам нема да ја јаде овој, ама му се допадна. Од сето ова ми излезе една голема и една мала тегличка, значи помалце од едно копанче изеде. Што мислам е ок, јас јадам по 2 копана Едит: И супа пилешка обожава. Исто варено се, крилца, со целер, пашканат, морков. Не ставам масло никакво пошто крилцата си пуштаат маснотија Да не не ти е гладен доволно? И синко некад така, па после половина час пак го нудам.
Dali moze da se kombinira kinoa so sliva i krusa? Da ne prasuvam samo eve da pisam sto jadese bebe vcera. D. Palenta so smokva i banana R. Telesko meso so tikvica, kompir, morkov, kromid i maslinovo V. Nokna kasa na hipp Denes D. Crvena leka, kompir, morkov , kromid i tikvica
Majki aj kazete dali ja pravam slednava kasa dobro. Biskviti na hipp gi potopuvam vo ad mleko 60 ml (kako sto go pravam za pienje na taa tt go stavam vo biskvitot), dodavam praska banana i blendam
Да не ти дојде малку течно? Бидејќи немаш житарица да упие вишок вода, исцеди ја праската убаво па блендај. Ако е пак течно додај бисквит. Јас дадов спанаќ вчера ама не ми прифати баш. Можеби е поради запчето , и никнува и има темп.38.3.
Da da potecno ni dojde zatoa vikam da ne se rasipa mlekoto da ne ne znam da go upotrebuvam pravilno vo kasa. So zabcinja i nie maki , racete vo usta nonstop, kenka ,me griza. Probaj za nedela dve pak daj spanak
8 ипол месеци Д: гриз, какао, банана и путер од лешник Р: Ориз и пастрмка за десерт лубеница У: шмукалче
8+ D. Dinja R. Telesko, kromid, piperka, kompir, boranija, morkov i maslinovo V. Planiram griz , banana i kakao
D: lebce so puter I casa jogurt Uvosje na Parcinja Rilesko so batat,morkov I paskanat Vlaniram ovesni snegulki so banana I uste nesto Utre pravi 9 meseci
8 месеци Д: Палента, јаболко, круша и гројзе Р : Телешко, батат, морков, тиквица В : Банана, авокадо и гриз Ужините измеѓу оброци ни се млеко
Рано ни е нас за јадење ама одвррме на време гледам во групата и тоа што ми се бендиса го зачувам.. можеш ли да ми кажеш какви крилца ставас во супата.. од младо петле? И од другите намирници колку од кое ставаш. . И после вариш.. блендираш ? Како служиш