Od 6+ jogurt, kiselo mleko, ne solena urda i ne solen puter. 7-8 nagore se drugo. Ova od Paskalov mi e preporaka. Mada mojava se proba letovo i ovco i sladoled i sirenje se i vovede bato
Jogurt grcki,biyolski, korab pavlaka bitolska imam dadeno, ama kupuvam razlicni samo gledam da e so pogolema maslenost
6++ сакам да дадам грчки јогурт, гледам поделени мислења некои од 6 некои 7 месеци. Но немам веќе идеи за јадења. Од кој земате може ли Грекос и дали може да го дадам комбиниран со овошје и на пр палента или гриз за доручек. Доручекот ми е 90% со палента, оризот не го сака, просо не можам да најдам во Зегин не се знаело кога ќе увезат, немам ДМ во градот ако знаете некое по аптеки или маркети препорачајте.
@Coldheart Можеш во комбинација со овошје и плуд житарица. Ќе дојде како овошен јогурт освежително. Ќерка ми го јаде така. Еве денеска менито кај нас 7+++ Д:кисело млеко 1 лажица,палента, 2 урми и праска (Праски настојувам да давам сега додека им е сезона,после готово) Р: ориз,телешко,тиквица,морков, пашканат,кромид
Да таа е урдата. Јас правам за бебо домашна, купуваме кравјо млеко домашно. Ама знам и од оваа да дадам кога немаме дома.
Каков овес даваш, или може било кои овесни снегулки? Гледам иста возраст ни се бебињата веќе немам идеја што да давам.
Имам земено на Холе овес од Зегин и само со топла вода му мешам, 4 лажици со 120-130мл вода. Има и во Дм безглутенски овесни снегулки, баш пред некој ден во сити мол видов ама не земав дека на брзање бев, можеш и такви да земеш и исто со вода да ги приготвуваш или млекце. Јас за доручек комбинирам со секакво овошје.
Zdravo. Od utre ke voveduvam 2 obrok. Bebe e 7 meseci . Me interesira po koj redosled davata kasi i mleko. Nie do sega sme vaka. Sabajle pie mleko najkasno do 8 casot. Zavisikoga stane i posle naredno davam kasa. I vo tekot na denot mleko. E sea posle 2 obrok koga da davam. Dali e mleko ,dorucek kasa, rucek kasa ili.. izmegu 2 kasi mleko. Cisto ko nasoka
Јас давам да цица штом стане па за 2 3ч каша, па за 2 3 часа млеко па за 2 3ч ручек каша. Околу 14ч обично ручек
Da receme pie mleko vo 8, kasa vo 11. Ako naredno dadam mleko vo 2, slednata kasa ke mu bide vo 5. Neli e kasno. Cela nok mi ja prespiva i stanuva 7, 7 ipol 8. I zatoa
Јас сум горе доле со истиов распоред, млеко сабајле накај 7-8 (сега знае да се разбуди и во 5 или 6 дека вадиме забче изгледа), во 10 и нешто давам доручек, 12:30-13:00 млеко, 16:00-16:30 ручек, и млеко во 6 па во 9.
Toa me interesirase da ne mu e mn kasa i dr kasa pa i da ne e kasno yoa vreme si vikam. Ama aj ke pocneme utre pake videme kako ke bide
Па затоа пробај на 2ч измеѓу, ќе видиш по бебето и неговиот распоред. А и на гугл можеш да пишеш месеци на бебе и распоред ќе ти излезат 100 примери за дремки и јадење па најсличниот до вас пробај го.