6++ Д: семолина, јаболко и круша Р: ориз, тиквица и морков, требаше да е спанаќ денес ама се расипал за ден ипол
Како го правиш просото? Сакам да дадам ама немам готвено никогаш ни за нас, се кисне ли што се прави?
Ставам 2 лажици во ѓезве, па од око полнам вода околу 2 прста, ставам да врие 25мин на ниска темп да се распаднат зрнцата како каша доаѓа после блендам со рачен, не го сака иначе кога е така ко лушпи ни просо ни киноа. Ама мафф доручекот
Го измивам само под млаз вода како што пишува на ќесето, не сум знаела, ќе го оставам да стои претходно. Фала ти
8 месеци Д: цвекло(домашно), јаболко, 2 лобело бисквити и гриз Р: палента, кисело млеко, праска,круша *одмараме од месо денес, има темп и не сакам да форсирам
Од кој овес даваш? Блендиран како брашно или покрупен? Јас планирав да го блендирам како брашно да дојде па да го варам така и + овошје 8 месеци Д: кексолино,урми,јаболко Р:батат, боранија,пашканат, тиквица
Давам од овесот на Холе ама од дм ќе земам баш викендов од нивните безглутенски снегулки, ќе го блендирам и така планирам и јас да го давам сварен со топла вода.
Oves od 6m moze. Jas kupuvam od ramstore obicni. Na pocetokot prvo gi melev vo nutribulet pred da varam , od 7ipol m pocnav samo da gi varam
Кога прекинавте овошјето да го варите? Ми спомна педијатар дека нема потреба веќе дека можам само да рендам во житарките ама некако ми е страв да не се загуши.