Кои житарици може да се внесат на 6+ и кога почнавте? Сеуште сме на пробување вкусови дали може да и пробам житарица со некое овошје или зеленчук или тоа кога ќе виведам оброк?
6+++ Д: семолина со кашичка круша оф бејбилов Р: ориз, тиквица, морков и спанаќ В: овес со јаболко и праска
Вчера 6+++ Д: просо со кашичка јаболко на бејбилов Р: телешко, сладок компир, морков и брокула В: семолина со банана
6+++ Д: кашичка јаболко и банана на бејбилов Р: кашичка телешко, ориз и морков на хипп В: овес со кашичка тиква и јаболко на хипп Денес патувавме на одмор и нејкеше да чуе да јаде, од се ова само првата кашичка ја изеде цела во кола
8++ Вчера Д: слива, праска, лобело бисквита, гриз Р: Болоњезе хипп В: Хипп млечна каша со јаболко (не јадеше , ги одбива млечниве) Денес: Д: банана, круша, цвекло, овес Во план за Р: телешко со грашак, морков и домат В: палента со урда и павлака
7 месеци Д: киноа со кашичка круша на бејбилов Р: сладок компир со кашичка на хипп од телешко, пченка и морков (не ја сакаше само кашичката) В: ориз до кашичка јаболко и банана на бејбилов
7 месеци Д: овес со кашичка круша и слува на бејбилов Р: сладок компир и тиквица со кашичка ориз, телешко и морков на хипп (не ја сакаше само кашичката) В: ориз со кашичка јаболко и банана
Грозје со што комбинирате? Сакам за појадок да и дадам,прв пат давам. Едно глупаво прашање, дали сезонсоко овошје замрзнувате за на зима да јадат и дали е добро?
Вчера Д:киноа,јаболко,праска Р:компир,тиквица,модар Денес Д:хељда,банана,грозје бело Р:ориз,пилешко,морков,брокула
7 месеци Д: овес со кашичка јаболко и кајсија на бејбилов В: семолина со круша Денес прескокнавме ручек дека патувавме, од утре со нови сили пак исто
Ve citam nekoi na 6++ imate i vecera. Nie sme 7++ uste nemame vecera. Od koga ja vivedovte opto drugite. I pavlaka na homolje od kam ste davale
Da da, nie sme 7++ , imame 2 cvrsti obroci. Pocnuvame so mleko izavrsuvame so mleko. Taka i planirav od 8+ da vovedam vecera . Me interesiraa vasi iskustva stavovi mislenja zatoa
Jas na 8meseci i 4dena ja odnesov na pedijatar i mi rece so cekas so tret obrok,slobodno davaj i pocnav da davam.