@Emilija28 , чоколино бејби што е без шеќер, се прави со вода. Јас најчесто такво давав. Еден период ептен сакаше ванилино, тоа е со млеко, па правев со Ад. Тоа ептен сакаше значеше за мене 1-2 неделно да дадам не повеќе од тоа. Сируп од урми имам земано од Стокомак. Немам слика моментално. Инаку урма проба од шмукалче од Зегин. Нешто посебно немам варено јас свежи. https://www.zegin.com.mk/mk/holle-dino-date-organsko-pire-jabolko-borovinki-urmi-6-meseci-100-g Ова го давав повремено. Т.е го мешав со житарка.
Dobro utro. Ke vklucuvam i vecera od 8 mesec ,pa me interesira po koj raspored odite. Nie stanuvame vo 7 pie mleko vo 10 kasa ,do 13 h mleko vo 16 rucek i vo 19h. Mleko. Vo 20 casot vee spie cela nok. Po koj raspored odite cisto ko info pa ke vidam jas po nego kako ke bide
Имам давано свежа урма. Малку ја киснам во врела вода за убаво да излезе лушпата. Исто имам давано и суруп од урма од КАМ. Можеш да ја додаваш во овошни каши кои не се многу благи. Дадов првпат на 9+
Каков грашок давате, смрзнат ли? И дали рибизли или боровници сте виделе негде свежи, само смрзнати наоѓам ми рекоа да ги воведам па да се осигурам.
7++ Д: киноа со јаболко Р: мисиркино, сладок компир, пиперка и карфиол В: ориз со 1/2 кашичка круша и слива на бејбилов
7++ Д: овес со банана Р: телешко, тиква и брокула В: каша 3 житарки на Холе со 1/2 кашичка круша и слива на бејбилов
6+ + (теглиња од 120 мл) Д: просо со банана Р: брокула, карфиол и лук Немаме вечера, но се мислам дали да дадам малку јогурт со надробено лепче. Да не е многу? Плус, цицаше 4-5 пати досега.
8+++ Д: палента и гр.јогурт со пола банана Р: брокула,ориз,морков и мисирка В: ад,семолина, банана и јаболко
Кашичката за ручек денес (компир, морков, тиквичка и блитва) изедена само неколку лажички. Дали можам истата да ја дадам и утре, секако неподгреана ради компирот?
Каков ориз давате најчесто на 7 месеци? Јас му правам од тој на Хип инстант, ама не ми го сака со ниедна комбинација
9месеци Д: Круша, банана и multigrain житарки на Hipp Р: Макарони со моцарела и cherry домати + жолчка В: Млечна каша ноќна на Hipp Baby Biscuit @Secret-Angel7 Мислам можеш, зашто да не. Јас сега дека со работа почнав, од вечер му правам ручече за утредента. Ориз од Кам најобичен, само многу го мијам, и поретко давам. Батат, компир, просо некогаш во ручекот ставам, паста како макарони шпагети и слично без јајце (ако сте вовеле пченица и глутен).
Пробај на Холе има исто во Зегин ориз, повеќе ми го сака тој мене него ли тој на Хипп. Планирам да почнам и обичен да му давам ама многу побрзо ми е со овие инстант
Пробав и со најобичен ориз, исто убаво измиен претходно...цел блендер кога се улепи, едвај голташе бебе, со нагони за повраќање беше па и од тој се откажав
Mislam mnogu e. Ne znam zasto pedijatarot tolku forsira hrana, koga bebeto i si cica. Mojov skakulec 7.700 na 9 meseci, ni rodilna duplirase ni nisto. Pa vecera na 8ipol meseci dadov. Neka si cica dodeka moze, ima vreme ke jade.