И јас вчера зедов од оризот од Холе ама пишува дека се подготвува со млеко. Дали мора со адаптирано или може и со вода?
Можеш секоја житарка со вода, јас само со вода правам од почеток и семолина, и ориз, овес, пченка.. Наместо 120мл ад ставам 120мл вода
7++ Д: семолина со кашичка јаболко и кајсија на бејбилов Р: мисиркино, сладок компир, блитва и карфиол В: каша 3 житарки на Холе со круша
Денес ,8+ месеци Д: овес,банана,слива и какао Р: Телешко,тиквичка и модар В: Палента со јаболко и авокадо Утре Д: Печена тава со тиква,слива и киноа Р: Полнета вегетаријанска пиперка В: Хељда со круша
7++ Д: семолина со банана Р: тиквица и брокула помешано со кашичка телешко, пченка и морков на хипп В: кашичка овес со јаболко на бејбилов
Денеска 9 м Д:круша,праска,овесни Р:палента,крем сир,малку урда и тиквица В:цвекло, ло бело бисквити(две)и бебилов житарка
Vovedovme 3 obrok. Bebe si rucka i si kaka sekoj den no malku po suvo. Davam krusi praski slivi... Da ne imala nekoja 8sto iskustvo pa sa wposeli recept za brzo praznenje na crevcata
Inaku vcera menito vaka. D: hip sluva kasicka so zitarkite na hip R: tikvica, karfiol, piperka, praz, tikva i zolcka V:kompir so brokula,spanjak i 1 laz pavlaka
Внимавај на компир, морков, банана,ориз.. кај нас овие прават најголема мака Наутро додавам јогурт или гр.јогурт кога ќе видам дека се мачи па се празни, ручекот следно дај нешто полесно без месо и ќе се среди. И потечни каши јас давам тие денови, зошто вода пие ептен малце
Ke dadam sega krusa praska i jabolka so jogurt. Ono si kaka sekojden no koga ko sisarka koga brbuski od koza , ke probuvam ke videme. 8 meseci sme suvo ovosje davate, slivi kajsii...
7+++ Д: киноа со кашичка јаболко и слива на бејбилов Р: телешко, сладок компир и модар патлиџан В: каша 3 житарки на Холе со круша и морков
Убава е 3 житарки кашата од Холе? Често ја читам дека ја даваат мајки тука, а ми изгледа на интересна опција за вечера
Ориз, пченка и просо е па му ја давам во денови кај што не ги јаде истиве за некој друг оброк. Сега за сега ми ја јаде, баш вчера ова бучкуруш комбинацијава со круша и морков ја изручка цела се зачудив