Јаболко, круша и авокадо со малку плазма Прокељ, морковче и ориз со лажичка несолено крем сирење Паланта со кисело млеко
мајки да прашам дали Хипп органик милк пап може да се приготвува со млеко наместо со вода бидејќи син ми не го сака со вода
ne nemoze zasto toj ima mleko sam prasokot isklucivo samo so voda se pravi pisuva taka i na pakuvanjeto. i jas mu davam na sin mi sekoj den razni kupuvam od hipp i gi saka mnogu inaku drugo mleko ne pije nisto samo jas go dojam.
- Banana - Lepce i sirence - Amarant, tikvicka,morkov i luk - Za vecera ke imame griz so krusa ili jabolka. Mandarina vo mrezicka, sokce od jabolka i banana, voda i doenjeto e na raspolaganje 24/7
Имаме 8 ипол месеци. Млеко АД вкупно 460 преку целиот ден -2 пати чисто ,2 пати со банана или Нестле житарици појадок-банана со сокче од мандарина ручек- супа зеленчукова денес брокула, компир, морков,магдонос,фиде(посно) сосем малце колку да држи ситост и маслиново масло ужина -јаболко гребано со лажичка свежо вечера -млеко со житарици на нестле со суви сливи
Вчерашното мени: -појадок - мелен ориз со банана -ручек - пилешко месо, брокула, пашканат и компир -вечера - палента со кисело млеко
Pojadok-biskviti. Rucek-domasna supa so polovina zopcka. Vecera-krusa i jabolko. +Ad mleko,voda i ovosen sok+lebni troski megu obrok.
Biskviti so mleko,biskviti so kombinacija ovosje... Zavisi kako gi jadela posledniot pat,pa naredniot druga kombinacija
Појадок-овесни снегулки, ленено семе со јогурт и банана Ручек- црвена леќа, морковче, кромитче и маслиново масло Вечера- ноќна млечно житна каша од праска на хумана Водичка оклу 200мл и 3подои
Nova мислеше дека е попаметно да не пишува некој период. Појадок: Кајсија и мандарина Ручек: компир, карфиол, грашок и јогурт Вечера: Пченица, овесни снегулки и банана
Да... купивме домашно пиле од роднини кои живеат на село и имаат кокошки. Тие низ маркетите се полни со хормони, па би паднала во вода сета здрава исхрана на бебето ако му давам ,,купечко,, пилешко од маркет. Денешното мени: -12:00 каша од кајсија (хипп) појачено со бисквити и малку сок од праска -15:00 кисело млеко со жолчка -17:00 ориз со спанаќ и кисело млеко -21:00 ноќна каша (хипп) со ванила вкус Пиевме вода, сок од праска и цицавме 2 пати. И ете ја сега нанка, ама одвај се заспијавме.