7+ Доручек: палента со кашичка кајсија и јаболко на бејбилав Ручек: пиперка, сладок компир, тиквичка и морков
8+ Д: семолина со кашичка круша и слива на бејбилов Р: мисиркино, компир, морков и брокула В: јаболко и житарки каша на хипп
Д: 4 зрна, гр.јогурт, круша,слива и малина Р: тиквица, грашок, морков, лук, брокула В: Палента, путер, моцарела
D: griz,5 zrna grozje ,krusa R:junesko,batat,boranija,kromid i crvena piperka Valenta,so malku puter i abc junior sirni namaz
Da ve prasam tuka majki od Skopje, ortoped od koj ste zadovolen. Vidoevski mi go preporacaa nekoj dr.
8+ Д: ориз, кисело млеко со кашичка круша и слива на бејбилов Р: тиквица и пашканат со кашичка телешко, пченка и морков на хипп В: ноќна каша на хипп
8+ Д: овес со кашичка круша, банана и црна рибизла на бејбилов Р: ориз, тиква и пашканат В: бисквити каша на хипп
8+ Д: просо и грчки јогурт со кашичка круша, банана и црна рибизла на бејбилов Р: пилешко, сладок компир и тиквица В: ноќна каша житарки со јаболко на хипп
Авокафо освен со банана со што другп мешате.. сакам да гп вметнам со вкусовите ...утре планирам со банана па сакам уште една комбинација... Исто ме интересира и батат како дававте со што
Авокадо овес и јаболко А сладок компир за ручек го ставам во посните денови. Црвена леќа, батат и путер е за празнење цревца супер
7+++ Д: јаболко, слива, банана, овес Р: сладок компир, карфиол, тиквичка, грашок В: кисело млеко, банана, какао
Не знам од око па после мерам мада бебе коллу сака толку јаде скоро 10м е веќе. Авокадо обично 1/4 Овес во 120мл вода од хип имам инстант
А кога бевте 6 мес.. колку вода ставаше за инстант ориз, гриз, палента... кокку тррба да е соодност житарица .овошје
8++ Д: семолина со кашичка јаболко и кајсија на бејбилов Р: тиквица и карфиол со кашичка телешко, пченка, компир и морков на хипп В: обид за просо со круша и завршивме со ноќна каша јаболко и житарки на хипп