Јас лажица лажица и пол на пола филџан вода, не го јаде и тоа некогаш. Сварен го мешам со пире од овошје.
8+++ Д: 7 житарки каша на дм Био, јаболко и вишни Р: пилешко, ориз, тиквица и карфиол В: ноќна каша на хипп
Ставам вода пола филџан една лажица лажица и пол гриз на плинско и мешам за некоја минута е готово. Овесни вчера пробав ги изблендирав ставив вода чаша и 2 лажици овесни и мешав додека не се згусне. Измешав со варена и блендирана круша и банана и малце мм. Ама џабе заби вади и неколку лажици само изде.. Инаку денес Д Овесни со круша и банана и грчки со банана едвај изеде некоја лажица Р тиква и брокула ич не сакаше и цицаше В ноќната на хип со јаболко нз од шо ама цела ја изде
8+++ Д: овес со кашичка круша и слива на бејбилов Р: телешко, сладок компир и брокула В: ноќна каша на хипп
Уште го дотрошувам на Холе тој, ама следно ќе земам обични снегулки, ќе ги изблендирам и планирам да ги варам на тивко со вода 4-5 минутки, толку им треба
Вчера Д Овес банана јаболка Р батат и морков Денес Д овес слива јаболка неколку лажички само Р Тиква батат морков мм исто неколку лажички Шо правите кога не јадат каша, дали одма млрко давате? Едно запче пробија друго е на пат изгледа.. Дали ладно ако дадам ќе јаде повеќе? Инаку овес обичен изблендирав и у врела вода ко го ставам се згрутчува па после се разложува. Дали у ладна го ставате?
Ноќната каша бисквити гледам пишува може да содржи траги од јајца и јаткасти плодови па мене ми е страв да ја дадам. Бидејќи по темава видов дека веќе имаш воведено и белка, ја даваше ли кашава пред да ја воведеш белката?
Здраво девојки, денес сварив цвекло но многу ми беше за оброкот и ми остана. Може ли да го дадам утре да го ставам во фрижидер или на тараса надвор
Да, сите ноќни каши скоро ги давав пред белка да му дадам искрено не ни читав траги од што може да има. Педијатар ми рече и после 9м да дадам и путер од кикиритки и други јатки па и тоа полека би воведувала следно. Давам и од купечките ноќни во теглички што им се, и од инстант ноќните на хипп со вода што се прават.
8+++ Д: семолина и вишни Р: мисиркино, сладок компир, тиквица и пашканат В: 5 житарки и слива ноќна каша на хипп
8+++ Д: 7 житарки каша на дм Био со кашичка круша, праска и црна рибизла на бејбилов Р: телешко, ориз, тиквица, морков и брокула В: ноќна каша на хипп
@meri24 со вода фрутолиното 10 месеци Д:тиква,киви,банана Р:мисиркино со зеленчуци В: пченица на бебилов, јаболко, 2 бисквити