Дали некој го користи оризот во прав на хипп? Го земав за пробување вкус, да не варам по 20 зрна ама некако ми нема вкус на ориз а и синко не го сака. Каков ориз им давате? Обичен кочански ? Или има некој друг што не го знам?
Jas davav toj na hipp mnogu lesno se gotvi, ama realno na vkus ne e ubav. Sega mu dadov na bebe obicen i mnogu poubav e rucekot i bebo ruca bez problem
Јас го давам тој на дм што е во прав, сличен е како хипп на вкус, мојава го сака и си го јаде, два три пати дали сум дала обичен ориз. 8++ Доручек - овесни со дуња и слива Ручек - ориз со блитва и праз Вечера - исто како доручекот плус малку грчки јогурт
Вчера 9+++ Д: овес, жолчка и банана Р: мисиркино, тиквица, пиперка и карфиол В: јаболко и житарки ноќна каша на хипп
Едно јајце една јаболка и две три лажици овесни снегулки мелени, може и цимет малце. Пржени на маслиново може и со кокосово. Исто и со банана ги правам, треба смесата да биде погуста шом почнат да вадат меурчиња илк да се дигат вртиш на друхата страна. Вчера Д неколку лажички гриз со банана и кајсија Р Јаболка и батат пире, неколку парченца леб со авокадо В Ноќна хип тегла со јаболка и неколку бисквити на хип (има ли други без шеќер?)? Денес Д Лепче со авокадо и јогурт со банана и авокадо (ништо не изеде и не форсирав) Р Пирето од вчера плус телешко месо, од мене жолчка малце апна и пола бисквита на хип В У план јогуртот од сабајле шо остана со банана и авокадо Дали ќе е доволно за вечера само тоа или да ставам овес или нешто плус? Инаку вади заби и одбива, не форсирам само нудам шо изеде тоа..
Хељда или просо, по колку мерите неварено? Ја ставам 20-30 гр ама кога ќе се свари многу ми изгледа волуменски за 6м желудниче. Плус ако додадам некоја овошна каша... Само што почнавме со оброци.
Вчера 9+++ Д: семолина, јаболко и лашичка лруша на бејбилов Р: кашичка пилешко, сладок компир и морков на дм Био В: бисквити каша на хипп
Вчера: Д: овес и кајсија пола кашичка (воведувам) Р: телешко, компир, морков и кромид Денес Д: овес, кајсија (втор ден) и малку банана Р: батат, карфиол и брокула
9+++ Д: овес, јајце и кашичка круша на бејбилов Р: телешко, сладок компир и пашканат В: ноќна каша на хипп
9+++ Д: 7 житарки каша на дм Био и вишни Р: мисиркино, компир, морков и брокула В: семолина и грчки јогурт
7м Д: семолина банана и авокадо Р: палента и карфиол со кисело млеко(2 ден) Кисело млеко е прво нешто што не му се свиѓа на моето бебе. Воопшто не го сака. Ќе пробам грчки јогурт да му дадам не е толку кисел.
Скоро 9м Д Каша овесна со банана Р Некоја лажица каша со телешко морков и компир и шмукалче со банана круша и кајсија и цицаше после В пола банана и каша ноќна со гриз и какао
9+++ Д: овес, жолчка и банана Р: кашичка пилешко, сладок компир и морков на дм Био В: бисквити каша на хипп
За два дена 9++ Д Парче леб со каша од манго банана круша Р Батат и јаболко каша и шмукалче со круша банана јаболка пола В У план гриз со банана и шмукалчето шо остана