Кажете ми како спремате телешкото месо.. да го исчеам сварам и така сварено да го замрзнам или ? Чинам омам читано тука така правиле
Јас за првпто го сечев на коцки и го варев цело и го замрзнав и така си вадев и правев.. ама нз сега дали иатото да го направам
Јас варев околу 300гр месо. Сечев на коцки, по околу 30гр варено и во теглички од каши, со дел од водата што се варело, замрзнував. Гледав за 2-3 недели да го потрошам.
И мене ме интересира 9 месеци е бебе дали смее мандарина, дуња или јапонско? Според табелите не мислам ама сега им е сезона.. Сега видов на бебе готвач се од година јапонско и мандарина а дуња е 9м. Јас па зедов боровинки ама гледам на таблеа се понатака а американците се дават не чекат.
Јас дуња уште на 6м дадов и си јаде супер никаков проблем не видов. Мене ме интересира и за ананас од кога давате
Боровници и сите други такви мали црвени овошја ги дадов после 8 месеци, ама не дека чекав туку така им дојде ред пред тоа друго пробуваше. Дуња земав пред некое време и ја заборавив, кога ја видов веќе отиден беше возот ја фрлив. Ананас и мандарина ќе дадам утре или задутре, бебе е 9+++.
9+++ Д: гриз и шмукалче на хипп Р: мисиркино, компир, пашканат, брокула и путер В: ноќна каша на хипп
9+++ Д: 7 житарки каша на дм Био, жолчка и вишни Р: кашичка тестенини, морков и брокула на дм Био В: бисквити каша на хипп
10 месеци Д: овес и кашичка круша и слива на бејбилов Р: мисиркино, сладок компир, брокула, спанаќ и путер В: ноќна каша на хипп
Predlog rucek za 11++ bebe....zapcina ima samo dve dolu,seuste i davam blendirani kasicki...predlog da smenam neshto?
Вчера: Д: гриз со кашичка слива и круша Р: палента со павлака Денес: Д:овесна каша со јаболко Р: телешко, сладок компир, кромид, пиперка и тиквица
9++ Вчера Д гриз со боровинки и јаболка шмукалче Р спанаќ телешко тиква В ноќна со банана на хип Денес Д јаболка со слива Ужина?? Кратко спиеше тиква и банана и сок од слива и јаболка Р Во план пилешко со батат В Во план банана кисело и леб? Оди ли така нешто? Цицање ко ќе стане и пред 2 3 дремки и спиење..
10 месеци Д: 7 житарки каша на дм Био, жолчка, јаболко и вишни Р: кашичка говедско, сладок компир и морков на дм Био У: банана и капини В: овес и грчки јогурт