12+ Д: слива и жива У: грчки јогурт и круша Р: црвена леќа, јајце, лук, морков и сл.компир В: круша,кајсија и овес Утре Д: банана, тиква и киноа У: шмукалче спанаќ, јаболко,круша Р: Тиквица, грашок, црвена пиперка, карфиол и морков В: Мусли со јогурт
11 месеци Д: спелта, жолчка, пола банана и авокадо Р: кашичка шпагети со патлиџан и моцарела на хипп У: пола банана и капини В: ноќна каша на хипп
Да документирам и со вториов голем лапач. 8++ Д: Јаболко тиква овес Р: Супа со пилешко пашканат морков праз и леб В: Палента со павлака и плус две шмукалчиња. Вечно гладен Измеѓу цицање ....и по некоја бебе смока да седи мирен
Гледам дека повеќето за доручек давате палента овес такви работи не пролитав дали давате парчиња нешто?? Јас скоро го научив на парчиња па немам идеи мн за доручек, не би сакала повторно на каши да се вратам. Што би можела да давам??
Ако имате воведено белка можеш палачинки со банана (плус можеш да додадеш малини или боровинки),мафини, кајгана (со спанаќ, урда, домати било што можеш да додадеш, пржено лепче, тостирано лепче со павлака..
Да, сам си бараше, седеше со нас на масата додека вечеравме и кенкаше цело време, му дадовме малку авокадо и морков на крај испадна цела тегличка морков ја изеде од hipp, сега баш се размислувам дали да давам пак ама ако сака зошто да не
Д Мултигреин со слива, јаболка, банана и грчки Р Готова на хип со телешко В У план палента со јајце и грчки
11 месеци Д: мултигреин каша на хипп со јаболко Р: пилешко, млад компир, тиквица и рузмарин У: шмукалче на Лино В: банана какао ноќна каша на хипп
Јас си купив инстант на хипп ко за старт. Секако знам дека некогаш нема да имам ич време па ќе врши работа. Инаку читав обичен ориз можеш да го сомелеш па да го вариш скроз кратко време му требало, или кршен/обичен сварен, па со блендер.
Јас ваков давам, прво стои во вода се кисни потоа се вари па го блендирам со зеленчук. Стварно многу вкусен е
Д банана палачинка и шмукалче Р ориз спанаќ јогурт едвај апна нешто и парче леб и пола од шмукалчето од сабајле В поима немам, готова каша најверојарно..
11 месеци Д: овес, жолчка и пола банана Р: пилешко, сладок компир, брокула и рузмарин У: пола банана В: ноќна каша на хипп
Uzina na kolku vreme rastojanie ja davate. Nie ke polnime godinka a jadac si e ,ama mi e strav mn da ne go zdebelam i ke moram i uzinka. E sea semata ni e vaka. 8h mleko 150 na ad sme 11h dorucek 14 h rucek 17h vecera 20h mleko 150 ml. Prespiva cela nok. Uzinata da ja vmetnam pomegu dorucek i rucek na kolku vreme. Ako dorucek e vo 11h uzina vo kolku rucek vo kolku