Д скоро ништо Р леќа батат спанаќ и шмукалче со банана круша јаболко В Дм каша со боровинки житарки банана и ад Дали давате нудите друго кога одбива каша? Пример на ручек шмукалче како замена?
Јас да, или шмукалче или пудинг, јогурт, пробував се, беше многу нејадач, пробував сѐ. Сега малце фативме конечно ред и малку повеќе јади 21 месеци сме
Ama jadac golem . I se si mislam da ne mu e mn hrana. Vecerata tenka pa place am uste. I da vivedam uzinka nekoja ili da polnam cinivce nz.
Koga mu ja vmetnuvase. Obrocite ni se na 3 saati. Pocnuva so mleko i zavrsuva so mleko izmegi dorucek,rucek i vecera
Да, го дојам ама најмногу двапати му давав денски, потоа само по еднаш и сега ниеднаш денски, планирам да го одбијам, ги намалив подоите
11 месеци Д: спелта, јаболко и боровници Р: кашичка пилешко, ориз, сладок компир и морков на дм Био У: шмукалче на Холе В: ноќна каша на хипп
Мајки што најчесто давате за ужинка, и на колку време растојание од доручек, ручек? Веќе има годинка одлагав но време е да почнам да му давам, до сега давав млекце и после тоа заспиваше дневна дремка, сега не знам како да гу ускладам да не бидат ужинките веднаш пред дремка, оти беше навикнат пиеше млекце и заспиваше.
9++ Вчера: Д: палента , жолчка , кисело млеко. Р: боранија , морков ,ориз ,лук ,кромид и путер. У: овошно шмукалче на хипп. В: банана, какао , бисквити и ад млеко. Денес: Д:јаболко , мандарина , круша и овес Р: телешко месо , домат , грашок ,компир ,кромид и морков У:пудинг В:гриз со грчки јогурт .
Dobro utro. Ke pravime za kratko godinka. Na ad formula sme sabajle i vecer i 3 obroci. Ovie denovi stanuva pred 9 i davam pravo dorucek mlecna kasa. Mlekoto so biskviti ili cokolino. Pa vovedov 1 uzinka i potoa terame rucek i vecera i mleko pred spienje. Muabetot mi e , da ne mu e malku mleko samo navecer po 150. Ama utrinskoto mleko e 2 vo 1. Ke prasam i pedijatar ama pak od vasi iskustva